'The Last of Us serie kost meer dan 10 miljoen per aflevering'

News
maandag, 19 juli 2021 om 14:00
last of us remastered 2f1577464431
Het ziet ernaar uit dat HBO all-in gaat met The Last of Us serie. Naar verluidt zou de show namelijk meer dan 10 miljoen dollar per aflevering gaan kosten.
The Last of Us-reeks worden door velen geprezen door het emotionele en meeslepende verhaal, dat dan ook ideaal zou zijn voor een serie. Die complimenten zijn aangekomen bij ontwikkelaar Naughty Dog, die nu samen met HBO werkt aan een gelijknamige televisieserie van tien afleveringen.
Het lijkt daarbij niet te gaan om een simpele cash grab, maar om een enorme productie. Dat meldt Damian Petti, de directeur van de Canadese vakbond IATSE 212, aan CTV News. Aangezien The Last of Us in Canada wordt opgenomen, is hij goed op de hoogte van wat er allemaal bij de productie komt kijken.

Bekende gezichten in The Last of Us serie

Met die kennis weten we dat HBO minimaal 100 miljoen dollar in het project zal pompen, aangezien de serie tien afleveringen zal krijgen. Daar zal ook het salaris van de indrukwekkende cast betaalt van worden, die waarschijnlijk niet goedkoop zal zijn. Zo speelt Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) de hoofdrol van Joel, terwijl Bella Ramsey (Game of Thrones) Ellie zal vertolken. Daarnaast zullen we ook Gabriel Luna, Merle Dandridge en Nico Parker in de serie zien verschijnen.