The Last of Us seizoen 2 staat in de startblokken na staking

News
maandag, 25 september 2023 om 15:30
go1 63d4e747ae799f1675513297
The Last of Us was begin dit jaar een enorm succes voor HBO. De aankondiging van een tweede seizoen liet dan ook niet lang op zich wachten, maar de makers kunnen daar al tijden niet echt aan werken. Binnenkort kunnen ze gelukkig weer in actie komen.
Seizoen 2 van The Last of Us heeft de afgelopen maanden helemaal stilgelegen, net als veel andere producties. Door de stakingen van schrijvers en acteurs kan er aan veel Hollywood-producties niet of nauwelijks gewerkt worden. Maar de schrijversvakbond heeft een nieuwe deal gesloten met de grote productiestudio’s, waardoor één van de stakingen bijna voorbij is.
Zodra het zover is, kunnen de makers van The Last of Us ook weer aan de gang, zo laat showrunner Craig Mazin weten op Threads. “De seconde” dat de schrijversstaking voorbij is komen hij en andere makers van de serie weer in actie. Uiteraard is er nog wel een blokkade op de weg.

The Last of us schrijvers niet de enigen die staken

Zelfs wanneer de schrijversstaking voorbij is, kan namelijk nog niet iedereen weer aan het werk. Acteurs staken namelijk ook nog steeds en het is de vraag wanneer hun vakbond een acceptabele deal weet te sluiten met de studio’s. Er kan dus gescrheven worden voor The Last of Us, maar opnames zullen nog even op zich laten wachten.
Wel kunnen de schrijvers de serie alvast voorbereiden op het moment dat de acteursstaking ook voorbij is. Toen de schrijvers staakten maar de acteurs nog niet, werd er bijvoorbeeld geprobeerd om audities te houden met teksten uit de game. Dat was niet zo’n succes, dus met schrijvers weer aan het werk zullen de audities beter verlopen wanneer ze weer hervat kunnen worden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties