Releasedatum van Stalker 2 nog verder uitgesteld

News
woensdag, 17 januari 2024 om 9:30
stalker 2 heart of chornobylf1705479662
Het zal nog even duren voordat spelers met Stalker 2: Heart of Chornobyl aan de slag kunnen. Ontwikkelaar GSC Game World heeft de releasedatum nu namelijk nog veel verder uitgesteld.
De release van Stalker 2: Heart of Chornobyl is ondertussen al meerdere keren uitgesteld, maar een lancering in het eerste kwartaal van 2024 - waarvoor de game nu stond gepland - leek haalbaar. Toch heeft de ontwikkelaar besloten dat er langer tijd nodig is om de game in de juiste staat af te leveren.
Via een verklaring op X laat GSC Game World weten dat de releasedatum is uitgesteld naar 5 september 2024. Volgens een bijbehorende trailer zou het nu wel gaan om de ‘final release date’.
De reden voor het opnieuw uitstellen van de game is de feedback die de studio heeft gekregen van spelers. Eind vorig jaar kon een geselecteerd groepje fans met de game aan de slag en hoewel GSC Game World veel positieve feedback kreeg, waren er ook wat klachten.

“We zijn getuige geweest van een aantal technische onvolkomenheden waardoor Stalker 2 niet voldoet aan de verwachte normen voor de uiteindelijke ervaring waar onze fans op wachten. Hoewel er absoluut geen manier is om nog een uitstel minder somber te laten klinken, hebben we besloten om duidelijk te zijn over onze redenen om de game uit te stellen omwille van nog meer polishing.”

Tegenslag voor de ontwikkelaar

De ontwikkeling van Stalker 2 heeft door de jaren heen ook veel tegenslag gekend. GSC Game World was origineel gevestigd in Oekraïne, maar de studio moest verhuizen naar Praag nadat de oorlog in het land uitbrak. Vorig jaar is er vervolgens een brand uitgebroken op de nieuwe locatie, waardoor een deel van de studio werd verwoest.

Populair Nieuws

Laatste Reacties