The Last of Us Part 2 Remastered geeft voorproefje voor HBO serie

News
woensdag, 29 november 2023 om 10:00
the last of us part ii remasteredf1700468738
Begin 2024 beginnen de opnames van seizoen 2 van The Last of Us. Daarna duurt het nog wel even voor het nieuwe seizioen uit is, maar fans kunnen wel alvast in The Last of Us Part 2 Remastered duiken. In deze nieuwe versie van de game vinden ze misschien ook iets terug dat uiteindelijk in de serie te zien zal zijn.
De komende seizoenen van The Last of Us zijn een hervertelling van The Last of Us Part 2. Wat dat betreft ligt het voor de hand dat wie de game heeft gespeeld, weet wat er ongeveer te gebeuren staat in de serie. Maar The Last of Us-bedenker Neil Druckmann geeft nu aan dat de HBO serie mogelijk iets bevat dat alleen te vinden is in de remaster van de game.
The Last of Us Part 2 Remastered bevat namelijk een aantal zogenaamde “Lost Levels”. Dit zijn vroege versies van levels die oorspronkelijk geschrapt waren uit de game. Druckmann vertelt Entertainment Weekly dat “tenminste één element uit een verwijderd level gepland is om de serie gebruikt te worden”.
Daar plaatst Druckmann alleen wel meteen een kanttekening bij. Het filmen van The Last of Us seizoen 2 is namelijk nog niet begonnen en hij kan nog niet zeggen hoe de plannen veranderen tijdens productie of post-productie. Er is dus nog een kans dat Druckmanns tease uiteindelijk nergens op uitdraait.

Lost Levels geen leidraad voor The Last of Us HBO serie

Druckmann waarschuwt ook dat The Lost Levels niet bedoeld zijn om te onthullen hoe de HBO serie zal afwijken van de game. Het tweede seizoen zal, net als het eerste, hier en daar afwijken van de game, maar de Lost Levels zijn niet de enige bron daarvoor. De levels zijn vooral een manier om spelers een inkijkje te geven in de ontwikkeling van de game, waar de ontwikkeling van de HBO serie grotendeels los van staat.