Dragon's Dogma 2 releasedatum onthuld samen met nieuwe gameplay

News
woensdag, 29 november 2023 om 9:30
dragons dogma 2 headerf1695647836
Fans die met smart zitten te wachten op Dragon’s Dogma 2 kunnen nu een datum met rood omcirkelen op de kalender. Capcom heeft namelijk een releasedatum voor de game onthuld, samen met nieuwe gameplay.
Het is alweer ruim elf jaar geleden dat Dragon’s Dogma uitkwam en sindsdien heeft de game een trouwe fanbase opgebouwd, helemaal sinds de release van Dragon’s Dogma: Dark Arisen een jaar later. Fans wachten dus al een lange tijd op een sequel, maar nu is er eindelijk een releasedatum onthuld door Capcom.
Tijdens een speciale showcase voor Dragon’s Dogma 2 heeft de uitgever bekendgemaakt dat de game moet uitkomen op 22 maart 2024. De showcase, die werd gepresenteerd door regisseur Hideaki Itsuno en producer Yoshiaki Hirabayashi, liet ook nieuwe gameplay zien aan de fans en onthulde wat meer van het verhaal en de setting.

“Dragon's Dogma is een verhaal over de Arisen, wiens hart is ingenomen door de draak. Hoewel dit vervolg de setting van de eerste game weerspiegelt, speelt het avontuur zich af in een parallelle wereld."

Gigantische monsters bestrijden

In het eerste deel waren spelers ook de Arisen, die samen met Pawns - NPC’s die door spelers zelf konden worden gemaakt en uitgeleend aan andere spelers - de wereld moesten redden. Daarbij kreeg je te maken met gigantische monsters, waaronder cyclopen, Chimaera’s en natuurlijk draken.
Wat betreft de gameplay blijft de sequel trouw aan het origineel. Zo sta je ook oog in oog met gigantische monsters in Dragon’s Dogma 2, waarvan een aantal werd getoond in de showcase. Capcom lijkt daarbij weer inspiratie te halen uit de Griekse mythologie, want één van de vijanden is de Talos, een reus die opduikt uit de zee.
Bekijk hieronder de Dragon’s Dogma 2 showcase.

Populair Nieuws