PC-port Marvel’s Spider-Man is Steam Deck Verified!

News
donderdag, 04 augustus 2022 om 12:35
2022 08 04 marvels spider man pcf1659608822
Later deze maand komt Marvel’s Spider-Man Remastered naar PC. Een redelijke PC kan de game waarschijnlijk makkelijk aan, maar sinds een paar maanden is het natuurlijk ook de vraag of een game een beetje draait op Steam Deck. Het antwoord is een volmondig “ja”.
Marvel’s Spider-Man is een PS4-game van inmiddels bijna vier jaar oud. Hoewel de PC-versie van de game een port is van Spider-Man Remastered voor de nieuwere PS5, kan een beetje gaming-PC de game als het goed is aardig bijbenen of zelfs beter draaien. Maar door een technisch verschil tussen een gewone PC en een Steam Deck, ligt de compatibiliteit van games voor Valve’s handheld soms toch net even anders.
Maar er is goed nieuws, want Marvel’s Spider-Man Remastered is Steam Deck Verified, zo laat ontwikkelaar Insomniac Games weten op Twitter. De Verified-status is het hoogst haalbare als het aankomt op Steam Deck compatibiliteit. Het betekent dat de game precies werkt zoals bedoelt.
Het is natuurlijk geen grote verrassing dat een grote titel als deze er werk van heeft gemaakt om Steam Deck Verified te worden. Toch is het fijn om het even zeker te weten. Ook als je Steam Deck je enige degelijke gaming-PC is, kun je Spider-Man nu met een gerust hart pre-orderen.

Steeds meer PlayStation-games naar PC

Het gebeurt de laatste jaren trouwens steeds vaker dat PlayStation-games ook op PC verschijnen. Inmiddels kun je bijvoorbeeld Horizon Zero Dawn, Days Gone en God of War op Steam krijgen (alle drie ook Steam Deck verified). Ook The Last of Us Part 1 en Uncharted: Legacy of Thieves Collection zijn onderweg naar PC.

Populair Nieuws