The Last of Us kijkers verbaasd om “slechte CGI”

News
vrijdag, 17 maart 2023 om 15:00
the last of us hbo pedro pascal bella ramseyf1674808688
HBO series zijn meestal niet goedkoop. Bij series als House of the Dragon, Chernobyl en The Last of Us is er dan ook flink budget voor effecten, meestal met mooi resultaat. Maar kijkers van The Last of Us zijn bijzonder verbaasd over vermeende slechte CGI in de laatste aflevering.
In The Last of Us, zowel de game als de serie, lopen Joel en Ellie tegen het einde een giraf tegen het lijf. Het is voor velen een onvergetelijk moment waarop nog iets moois te zien is in de vrij grimmige post-apocalyptische wereld van The Last of Us. De serie maakte de scène uit de game vrij precies na, maar op Reddit geven veel kijkers toch aan dat ze niet helemaal konden genieten van de scène omdat de giraf er niet echt genoeg uitzag.
Sommige kijkers spraken van slechte CGI, wat op zich al verbazingwekkend was voor de serie. Des te verbazingwekkender was het voor veel kijkers toen de Inside the Episode-documentaire voor de finale onthulde dat de giraf echt was. Hij werd gespeeld door de 13-jarige giraf Nabo, die woont in de dierentuin bij de Canadese stad Calgary.

Waarom leek de giraf is The Last of Us niet echt?

De verwarring lijkt voor te komen uit een aantal verschillende factoren. Ten eerste is de giraf echt, maar is de omgeving geheel met bluescreen gemaakt, waardoor eventuele onzuiverheden het kunnen laten lijken alsof de giraf niet klopt. Verder is Nabo een ander soort giraf dan de meeste mensen gewend zijn te zien en hebben veel mensen überhaupt nog nooit een echte giraf van dichtbij gezien (met name het hoofd is om overduidelijke redenen vaak slecht te zien).
Hoewel de giraf dus niet voor iedereen overtuigend was, is The Last of Us over het geheel genomen zeer goed ontvangen. Gemiddeld trok de serie zelfs meer kijkers dan House of the Dragon. De keuze om seizoen 2 in januari al groen licht te geven lijkt dan ook zeker niet voorbarig te zijn geweest.

Populair Nieuws