Activision Blizzard overname mag doorgaan volgens game studio’s

News
vrijdag, 17 maart 2023 om 14:30
activision blizzard hqf1627465674
Het is nog altijd niet zeker of de overname van Activision Blizzard door Microsoft door mag gaan. Verschillende marktautoriteiten moeten nog uitspraak doen en ze hebben allemaal enkele zorgen bij de overname. De Britse CMA heeft alleen statements gepubliceerd van zes game studio’s die vinden dat de overname door moet gaan.
Het lijkt af en toe alsof de overname van Activision Blizzard alleen tegenstanders heeft, maar er zijn juist ook veel partijen voor. Er zijn bijvoorbeeld zes game studio’s die allemaal vinden dat de overname door mag gaan, meldt VGC. Vijf partijen zijn anoniem, maar 4J Studios, die achter de console-versies van Minecraft zit, wordt bij naam genoemd.
De studio meent dat angsten dat Microsoft games als Call of Duty exclusive gaat maken ongegrond is. Sinds Microsoft Mojang en daarmee ook 4J heeft overgenomen, heeft de techreus elke bestaande overeenkomst gehonoreerd. Bovendien is Minecraft onder Microsoft juist naar meer platforms gekomen, zoals de Switch.
De overige vijf studio’s hebben ook zo hun redenen om voor de overname te zijn. Zo geeft één studio aan dat Call of Duty net zo min als elke andere game een must have is, omdat games nogal divers zijn. Een andere studio laat weten dat groei bij Xbox juist positief is, omdat het platform een gezonder ecosysteem heeft dan PlayStation: Sony heeft weliswaar een groter marktaandeel, maar op Xbox kunnen spelers makkelijker nieuwe titels vinden die geen enorm budget hebben voor reclames.

“Activision Blizzard overname kan maar beter door Microsoft”

Veel reacties komen erop neer dat zorgen over een Xbox-exclusive Call of Duty ongegrond zijn, maar één studio heeft een opvallend afwijkend argument. Als Microsoft Activision Blizzard niet mag overnemen, gaat het Chinese bedrijf Tencent het waarschijnlijk op den duur doen. De anonieme studio vraagt zich af of klanten daarbij gebaat zijn, aangezien Tencent vergeleken met Microsoft waarschijnlijk minder bereid zou zijn om zich te laten reguleren.

Populair Nieuws