The Last of Us 2 acteurs hopen gecast te worden in seizoen 2

News
zaterdag, 11 februari 2023 om 13:30
go1 63d4e747ae799f1675513297
Na maar twee afleveringen werd The Last of Us al verlengd met een tweede seizoen. Welke acteurs zich aan de cast gaan toevoegen is nog lang niet bekend, maar twee acteurs uit The Last of Us 2 hopen in ieder geval te mogen terugkeren als hun personages uit de game.
Acteur Ian Alexander was verantwoordelijk voor zowel de stem als de motion capture van het personage Lev, een trans jongen die geïntroduceerd werd in The Last of Us 2. Insider vroeg hun of hen terug zou willen keren in HBO’s verfilming van de populaire games in de rol van Lev. Dat zou de acteur maar al te graag willen.
‘’Ik was zo dankbaar dat ik een onderdeel mocht zijn van die franchise en ik ben zo enthousiast dat we een tweede seizoen krijgen,’’ aldus Alexander. ‘’Ik kruis mijn vingers dat ik mijn rol als Lev weer mag spelen.’’
Alexanders karakter ontving destijds veel kritiek voor diens rol in de game van fans van de game die geen trans karakters wilden zien, wat de acteur ‘hartverscheurend’ vond, omdat er al queer karakters (Bill en Frank) in de eerste game zaten. ‘’Ik ben blij dat ze de LHBTQ-representatie explicieter hebben gemaakt en gewoon overduidelijk queer.’’
Ook Victoria Grace, die Levs zus Yara speelde in de game, laat op Twitter weten te hopen dat ze haar personage nog een keer mag spelen. ‘’Dit zou een droom die uitkomt zijn,’’ schreef ze.

Bekende gezichten in The Last Of Us

Het is goed mogelijk dat de twee acteurs opnieuw gecast worden in de rollen. De serie heeft namelijk voor dit seizoen al verschillende acteurs uit de game gecast: Ashley Johnson (Ellie), Troy Baker (Joel) en Jeffrey Pierce (Tommy) spelen ieder een ander personage in de serie. Merle Dandridge daarentegen speelt wederom Marlene.