Bethesda komt plotseling met een nieuwe Elder Scrolls game

News
vrijdag, 29 september 2023 om 16:30
2021 11 11 skyrim anniversary 4f1695993723
Het zal nog een lange tijd duren voordat The Elder Scrolls 6 verschijnt, maar Bethesda heeft nu wel plotseling een nieuwe game in de franchise uitgebracht.
Skyrim is alweer twaalf jaar geleden uitgekomen en fans wachten met smart op een nieuw deel in de reeks. Eén probleem: Bethesda is pas een aantal weken geleden echt begonnen met de productie van The Elder Scrolls 6. Daarvoor werd alle mankracht gestoken in Starfield.
Toch heeft de ontwikkelaar stiekem wel gewerkt aan een andere Elder Scrolls game. Bethesda heeft nu namelijk The Elder Scrolls: Castles gelanceerd zonder aankondiging op de Play Store. In plaats van een singleplayer RPG in een open wereld, lijkt Castles overeenkomsten te tonen met Fallout Shelter uit 2015. Dat blijkt uit de beschrijving van de nieuwe game op de Play Store.

“Van Bethesda Game Studios, de bekroonde ontwikkelaar achter Skyrim en Fallout Shelter, komt The Elder Scrolls: Castles - een nieuwe mobiele game die je de controle geeft over je eigen kasteel en dynastie. Houd toezicht op je onderdanen terwijl de jaren komen en gaan, families groeien en nieuwe heersers de troon bestijgen.”

Mobile game eerder aangekondigd

Hoewel de lancering van The Elder Scrolls: Castles een grote verrassing is, heeft Todd Howard wel eerder laten weten dat er een mobile game in de maak was bij Bethesda. Dat heeft de topman onthuld in december. In een podcast zei Howard dat hij ‘verliefd is’ op de nieuwe mobile game.
Net zoals Fallout Shelter en andere mobile games van Bethesda is The Elder Scrolls: Castles free-to-play.