The Callisto Protocol-studio kondigt nieuwe game aan in hetzelfde universum

News
woensdag, 20 maart 2024 om 11:30
project birdseyef1710928999
Goed nieuws voor fans van The Callisto Protocol. Ontwikkelaar Striking Distance Studios is namelijk nog niet klaar met het universum en heeft nu een nieuwe game aangekondigd die zich afspeelt in Black Iron Prison.
The Callisto Protocol kent een nogal wilde geschiedenis. De game is voortgekomen uit het brein van Glen Schofield, de oprichter van Striking Distance Studios en de bedenker van Dead Space. De nieuwe game zou dan ook veel overeenkomsten tonen met de geliefde horrorgames van EA.
Origineel zou The Callisto Protocol zich afspelen in hetzelfde universum als PUBG, maar later is van dat plan afgeweken. De horrorgame heeft nu zijn eigen wereld en ondanks dat The Callisto Protocol financieel een grote flop was voor uitgever Krafton (waarna zelfs Schofield de studio verliet), is ontwikkelaar Striking Distance Studios nog niet klaar met het universum.
De ontwikkelaar heeft namelijk Project Birdseye aangekondigd. De nieuwe game speelt zich net zoals The Callisto Protocol af in Black Iron Prison op de maan Callisto.

Een heel ander soort game

Hoewel Project Birdseye zich afspeelt in hetzelfde universum, is de game wel heel anders dan The Callisto Protocol. Het nieuwe project is een twin-stick shooter met roguelike-elementen en opvallend veel kleur.
Volgens Striking Distance Studios is Project Birdseye nog de werktitel en krijgt de game later een officiële naam. Ook ziet de ontwikkelaar het als een soort ‘sidequest’, later zal de studio weer gaan werken aan een grote AAA-game.