Update - Apex Legends-finale verpest door cheats-uitdelende hackers

News
woensdag, 20 maart 2024 om 12:00
apex legends crossplayf1625470176
De esports finale van Apex Legends is onverwachts uitgesteld. Het evenement werd namelijk verstoord door hackers, die de spelers ongewild voorzagen van cheats.

Update - Respawn onderneemt stappen

Respawn Entertainment heeft met een verklaring officieel gereageerd op het opmerkelijke voorval tijdens de finale. Volgens de studio is beveiliging in de game 'de hoogste prioriteit' en worden een aantal gelaagde updates gelanceerd om de beveiliging te verbeteren. De eerste update daarvoor is al gelanceerd. Wanneer het toernooi weer plaats kan vinden is nog steeds niet bekend.
Origineel bericht:
Esports zijn voor veel competitieve games een serieuze sport. Er worden dan ook geregeld toernooien georganiseerd waarbij veel geld te verdienen valt. Maar soms wordt er roet in het eten gegooid, wat het geval was tijdens de North American Finals voor Apex Legends.
Forbes meldt dat tijdens het toernooi plotseling hackers in de game zaten. Opmerkelijk genoeg deelden de hackers cheats uit aan de spelers, zonder dat ze daar om hadden gevraagd. Zo hadden de spelers plotseling toegang tot aimbots en wallhacks. Eén speler werd zelfs geband door de anti-cheat software, voordat Respawn Entertainment het evenement kon stilleggen.
Na de gebeurtenis waren er speculaties dat de hack mogelijk werd gemaakt door een RCE-exploit (Remote Code Execution) in Easy Anti-Cheat, de software die Apex Legends gebruikt om hackers buiten de deur te houden. In een verklaring laat het bedrijf weten dat het probleem niet in de software zit, nadat de situatie is onderzocht.

Geschrokken spelers

De spelers die meededen aan de Apex Legends-finale waren duidelijk geschrokken toen ze door hadden dat ze toegang hadden tot cheats. Professionele speler DZ_Genburten gooit meteen zijn handen omhoog wanneer hij realiseert dat hij gehackt wordt en dat hij alle andere spelers door de muren heen kan zien.
Wanneer de finale opnieuw wordt gespeeld is nog niet bekend. Eerst zal Respawn Entertainment waarschijnlijk de oorzaak van de hack willen achterhalen. De getroffen spelers wordt ook geadviseerd om hun besturingssysteem opnieuw te installeren, in het geval de hackers toegang tot hun PC hebben gekregen.
Dit bericht is bijgewerkt op 20 maart 2024.