Striking Distance-oprichter verlaat studio na The Callisto Protocol flop

News
donderdag, 21 september 2023 om 11:30
duracion the callisto protocolf1695285247
Glen Schofield, de oprichter van Striking Distance, verlaat nu alweer de studio. Dat doet de medebedenker van Dead Space na de flop van The Callisto Protocol.
Met de oprichting van Striking Distance had Glen Schofield ambitieuze plannen. Het idee was om een original narrative experience te maken in het PUBG-universum. Dat universum bestaat momenteel alleen nog uit Player Unknown’s Battlegrounds zelf.
Met The Callisto Protocol moest daar een horror-achtige ervaring bij komen, maar opvallend genoeg werd het project vrij laat in het ontwikkelproces losgetrokken van het PUBG-universum. In plaats daarvan werd The Callisto Protocol een griezelige game, die veel elementen leek te lenen uit Dead Space. Niet zo vreemd, aangezien Schofield zelf voor die franchise verantwoordelijk was.
The Callisto Protocol leek dan ook een veelbelovende game te worden voor horrorliefhebbers, maar het project liep uit op een grote flop - en dat terwijl de Dead Space Remake rond dezelfde periode het juist erg goed deed. The Callisto Protocol zou qua omzet niet eens in de buurt komen van de 149 miljoen euro die de ontwikkeling heeft gekost.

Vertrek van Schofield

Door de slechte zaken bij Striking Distance zijn er volgens Bloomberg meer dan 30 werknemers ontslagen in de laatste maanden en nu vertrekt ook de CEO. Een woordvoerder van Krafton, de eigenaar van Striking Distance, heeft de oprichter besloten om ‘nieuwe mogelijkheden na te jagen’.
De CEO is niet de enige topman die vertrekt bij Striking Distance. Ook de Chief Operating Officer en de Chief Financial Officer hebben vrijwillig besloten om de studio te verlaten.