The Callisto Protocol is te heftig voor Japan

News
vrijdag, 28 oktober 2022 om 13:00
the callisto protocolf1661932595
The Callisto Protocol belooft een behoorlijk gory en heftige game te worden van ontwikkelaar Striking Distance. Zo heftig zelfs, dat de horrorgame nu is geannuleerd in Japan!
Horrorfans hebben de komende tijd veel om naar uit te kijken. Zo komen er remakes van Dead Space en Resident Evil 4 en is er een nieuwe Silent Hill in de maak. Toch is misschien wel de meest anticipated horrorgame een gloednieuwe IP, namelijk The Callisto Protocol. De game wordt namelijk gemaakt door Striking Distance, de studio die opgericht is door Glen Schofield, de bedenker van Dead Space.
Helaas kunnen fans in Japan de game toch niet spelen. Via Twitter heeft Striking Distance bekendgemaakt dat The Callisto Protocol toch niet gelanceerd zal worden in Japan. Dat is een opvallende aankondiging, omdat de game al gepland staat om te verschijnen op 2 december.

Waarom is The Callisto Protocol geannuleerd in Japan?

In de verklaring laat de ontwikkelaar weten dat The Callisto Protocol is de huidige vorm niet wordt geaccepteerd door de Computer Entertainment Rating Organization (CERO) - de tegenhanger van PEGI en ESRB in Japan. CERO weigert The Callisto Protocol een rating te geven, totdat Striking Distance de game aanpast.
De studio heeft alleen geweigerd om de veranderingen door te voeren, omdat het de visie van de game zou aanpassen. Daarom wordt de release in Japan vlak voor lancering toch geannuleerd. Wat er precies niet door de beugel kan hebben CERO en de ontwikkelaar allebei niet gedeeld, maar waarschijnlijk is de gore te heftig volgens de rating board.