Nvidia verleidt Stadia gamers met forse korting op Geforce Now

News
vrijdag, 28 oktober 2022 om 13:30
nvidia 1692796f1638530776
Stadia is niet meer. Gebruikers van de dienst zitten met de handen in het haar want goede alternatieven zijn er bijna niet. Nvidia heeft voor hen nu een prima alternatief en maakt het nog aantrekkelijker door een flinke korting.
Google liet fans van online streaming flink schrikken: ineens werd aangekondigd dat de cloudgamingdienst zou gaan stoppen. Aankopen werden onmiddellijk gestopt en lopende abonnementen lopen in januari af. Gebruikers van de dienst van Google zijn dan ook druk op zoek naar een alternatief gamingplatform en Nvidia heeft voor hen - en uiteraard ook voor niet-Stadiagebruikers - nu een mooi alternatief.

Nvidia timmert al enige tijd aan de weg met het eigen GeForce Now cloudgaming platform, waarbij zij cloudgaming met RTX 3080 hardware ondersteunen. In tegenstelling tot Stadia hoef je bij Nvidia geen games exclusief voor het platform te kopen: Geforce Now koppelt aan je bestaande Steam, Epic Games, Ubisoft Connect of Origins account en speelt alle ondersteunde games die je al in bezit hebt, maar dan via de Cloud.
Geforce Now kent drie abonnementsvormen: gratis, Priority en RTX 3080, waarbij de verschillen vooral zitten in de beeldkwaliteit, mogelijke wachttijd en de lengte van de speelsessie. Nvidia heeft nu een mooie aanbieding voor wie de dienst eens uit wil proberen. Normaliter kost een Geforce Now Priority abonnement 49,99 euro per 6 maanden, maar Nvidia geeft daar nu een korting op van maar liefst 40 procent! Wie nu een Priority abonnement afsluit betaalt voor de eerste 6 maanden slechts 29,99 euro, ofwel 4,99 euro per maand.

Cloud streaming: weinig keuze en hoge kosten

Wie gebruik wil maken van cloud streaming heeft in Nederland weinig mogelijkheden. Zowel Microsoft als Sony bieden cloud gaming aan, maar hebben dit verpakt als onderdeel van uitgebreidere abonnementen. Bij Microsoft is cloud gaming onderdeel van Game Pass Ultimate, wat 12,99 euro per maand kost. Daarbij krijg je wel toegang tot honderden games van EA, Xbox Game Studios en meer, maar het is de enige abonnementsvorm waar cloud gaming bij aangeboden wordt.
Hetzelfde geldt voor Sony. Sony heeft PS Plus en PS Now onlangs omgevormd tot één abonnement waarbij beide separate diensten onder één noemer zijn komen te vallen. Wie via PS Plus games wil streamen heeft daarvoor het PS Plus Ultimate abonnement nodig. PS plus Ultimate kost 16,99 euro per maand, 49,99 per drie maanden of 119,99 voor twaalf maanden. Ook bij Sony krijg je toegang tot een grote collectie games om te spelen, waarbij een deel via cloud gaming te spelen is.
Een laatste alternatief is het Nederlandse Utomik. Deze dienst biedt een selectie van 1300 PC games, maar de cloud streamingdienst is nu nog in beta. In de cloud zijn bij Utomik nu zo'n 100 games te spelen. Een abonnement bij Utomik kost 8,99 euro per maand.

GeForce Now maakt niet dezelfde fouten als Google Stadia

Er wordt veel gesproken over waarom Google Stadia niet succesvol was. Een deel van de oorzaak lijkt in de marketing van de dienst te liggen: er werd vrij weinig bekendheid gegeven aan de dienst en ook de melding dat Google zelf geen games voor Stadia zou gaan ontwikkelen deed de dienst geen goed. Daarnaast waren veel gamers huiverig om games te kopen die exclusief op Stadia te spelen waren.
Nvidia doet dat anders. Groot voordeel van Geforce Now is dat je geen games voor de dienst hoeft te kopen. Doordat de dienst connectie maakt met onder andere Steam en de Epic Games Store loop je niet het risico je games kwijt te raken, mocht je je abonnement willen beëindigen. Bovendien kan je de dienst gratis uitproberen.
Het basisabonnement biedt weliswaar maximale gamesessies van 1 uur, dat is lang genoeg om te kunnen beoordelen of jouw systeem en internetverbinding voldoende toegerust is om gebruik te maken van de dienst. Als gamer loop je zo dus geen enkel risico en dat is wel zo prettig.
Het aanbod voor 6 maanden GeForce Now voor 29,99 euro geldt tot 20 november 2022.