The Batman wordt de langste Batman film ooit

News
vrijdag, 21 januari 2022 om 18:30
the batman2022f1675339382
Plan je plaspauze maar alvast in, want The Batman wordt de langst durende Batman film ooit! De film zal op 4 maart in de bioscopen draaien en zal dus een record voor de superheld verbreken.
De nieuwste Batman film van Matt Reeves is al weer bijna te zien zijn in de bioscoop. Er wordt er nu al veel over de film gezegd en opvallend genoeg zal de film ook niet zomaar voorbij zijn, The Batman heeft namelijk een looptijd van bijna drie uur. Met z’n twee uur en vijfenvijftig minuten is het de langst durende Batman film aller tijden. De allereerste Batman film duurde bijvoorbeeld slechts 105 minuten.

Steeds langer genieten van superhelden

De nieuwste Batman film zal dan ook één van de langste superhelden films aller tijden zijn, pal achter Marvel’s Avengers: Endgame, die slechts zes minuten langer duurt. Het is een ware trend te noemen dat de nieuwste superheldenfilms steeds langer duren. Zo heeft Zack Snyder’s Justice League het huidige record voor langst durende superheldenfilm.
Ondanks dat de director’s cut nooit in de bioscoop heeft gedraaid, heeft de film een indrukwekkende speeltijd van vier uur en twee minuten. De normale versie van de film, die overigens wel in de bioscopen heeft gedraaid, duurt slechts twee uur. Hoewel zo’n drie uur misschien lang klinkt voor de nieuwste Batman film, wijkt de film niet veel af van haar voorgangers. Christopher Nolan’s Batman trilogie komt erg dichtbij qua looptijd, The Dark Knight Rises heeft bijvoorbeeld een looptijd van twee uur en vierenveertig minuten.
The Batman staat gepland voor een release op 4 maart. De film is al erg veel in het nieuws geweest en de verwachtingen beginnen dan ook zeker te komen. In The Batman speelt Robert Pattinson de hoofdrol, Paul Dano heeft een rol als de cryptische Riddler, Zoe Kravitz speelt Catwoman en Colin Farrel is gecast als de Penguin. De film focust zich op Bruce Wayne’s vroegere dagen en zijn strijd tegen de misdaad van Gotham. The Batman zal overigens veel personages op een andere manier laten zien, zo zal de film ook functioneren als origin story voor Catwoman.

Populair Nieuws