The Batman gebruikt techniek van The Mandalorian

News
dinsdag, 20 oktober 2020 om 13:00
the batmanf1613463823
De film The Batman die in 2022 uit zal gaan komen zal dezelfde virtuele productietechnieken gaan gebruiken als onder andere The Lion King (2019) en The Mandalorian. Dat werd verteld in de meest recente versie van de VIEW Confab, dat meldt Hollywood Reporter. De film die momenteel voornamelijk wordt opgenomen in Liverpool zal de steeds populairder wordende techniek dus ook gaan toepassen.

Wat doet de virtuele productietechniek?

John Favreau, regisseur van The Mandalorian, gebruikt deze techniek die bekendstaat onder de naam Industrial Lights & Magic in het eerste seizoen van de serie en naar verwachting ook in het aankomende tweede seizoen. ‘ILM’ gebruikt een LED-muur die het mogelijk maakte om visuele effecten toe te passen tijdens de scenes. ILM wordt steeds vaker gebruikt in films en series. Zo wordt het niet alleen gebruikt voor The Mandalorian, maar ook voor de aankomende Marvel film Thor: Love and Thunder. De techniek is ondertussen zelfs verbeterd, dus mogelijk worden we getrakteerd op nog mooie special effects in het tweede seizoen The Mandalorian.

Nog even wachten op The Batman

Hoe ILM gebruikt zal worden in The Batman weten we nog niet en daar zullen we helaas ook nog een behoorlijke tijd voor moeten wachten. De releasedatum van de film werd onlangs nog uitgesteld naar 4 maart 2022, waar de film in eerste instantie gepland stond voor 2021. Wel is er al een trailer beschikbaar van de film waarin Robert Pattinson de rol van The Dark Knight zal gaan spelen. Hieruit kunnen we al een redelijke schatting maken waarover de film zal gaan.
Eén ding waar veel van de Batman fans blij mee zullen zijn is dat het er allemaal enorm duister uitziet. We moeten dus helaas nog een tijdje wachten op The Batman, maar wij kunnen nu al niet wachten om te zien hoe de virtuele productietechnieken toegepast zullen worden.

Populair Nieuws