The Batman en Joker apart in het DC-universe

News
vrijdag, 03 februari 2023 om 20:30
joker review adembenemend controversieel en angstaanjagend 154944 1f1622447713
DC-studiobaas James Gunn kwam eerder deze week met goed nieuws voor de fans van Robert Pattinsons Batman en Joaquin Phoenix' Joker. Beide vervolgen van deze films komen namelijk, ondanks dat DC Studios de plannen flink heeft omgegooid, gewoon uit. Ze spelen zich alleen af in aparte universums.
Fans van DC wachten met spanning op twee nieuwe films, namelijk The Batman Part II en Joker: Folie à Deux. De films vallen onder het nieuwe ‘Elseworlds’-label bij DC-films. Het label werd eerder al gebruikt bij de DC-stripboeken. Dit deden ze als schrijvers een verhaal wilden vertellen dat zich afspeelde buiten de wereld van de overkoepelende canon.
Iconische DC boeken als ‘Kingdom Come’ en ‘Superman: Red Son’ vielen bijvoorbeeld onder dit Elseworlds-label van DC. We kunnen nu exact hetzelfde verwachten van de films en series. Naast de aan elkaar verbonden films die James Gunn en Peter Safran deze week onthulden, kunnen Joker en The Batman dus gewoon blijven bestaan, zonder geforceerd onderdeel te moeten worden van het grotere universum.

Ook nieuwe Superman-film in de maak

Er is ook nog een minder bekende derde Elseworlds-film in de maak. Het gaat om de Superman-film van Ta-Nehisi Coates, die zich waarschijnlijk zal focussen op Val-Zod. De film is nog niet in productie en heeft nog geen releasedatum, wel wordt er al aan het script gewerkt.
DC’s eerste Elsewords-film wordt Joker: Folie à Deux. Deze zal een nieuwe hoofdpersoon bevatten: Lady Gaga zal namelijk schitteren naast Joaquin Phoenix als Harley Quinn. Vanaf 3 oktober 2024 is de nieuwe Joker film te zien in de Nederlandse bioscopen en een jaar later komt The Batman Part II uit.