Lady Gaga bevestigt dat ze is begonnen met filmen van Joker 2

News
vrijdag, 27 januari 2023 om 16:30
joker review adembenemend controversieel en angstaanjagend 154944 1f1622447713
Lady Gaga betreedt de stripboekfilm met Joker: Folie a Deux en het lijkt erop dat we een stap dichter bij het zien van haar optreden in de film zijn. Woensdag ging Gaga naar Instagram om haar laatste Academy Award-nominatie te vieren, waarmee ze in de categorie Best Original Song voor Top Gun: Maverick’s “Hold My Hand” viel. In de post, waarin Gaga naast een boeket bloemen lacht, onthult ze dat ze nu aan het filmen is.
Hoewel het nog niet bevestigd is, lijkt het erop dat de set in kwestie voor het Joker-vervolg zou kunnen zijn. Regisseur Todd Philips had eind vorig jaar via een Instagram-opmerking aangegeven dat Gaga pas in januari bij de productie zou komen.
“Heel erg bedankt aan de Acedemie voor het nomineren van mijn nummer “Hold My Hand” voor een Oscar dit jaar!” luidt Gaga’s onderschrift. “Het schrijven van dit nummer voor de film Top Gun: Maverick was een diepe en krachtige ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik ben zo dankbaar voor de magie van muziek en film. Ik hou van je, mijn co-schrijver @bloodpop. Ik ben nu aan het filmen.” Bekijk hier het Instagram bericht.

Waar gaat Joker 2 over?

Geregisseerd en mede geschreven door Phillips, Joker: Folie a Deux wordt het een musical die de verwrongen romance tussen Joaquin Phoenix’s Arthur Fleck/Joker en Gaga’s Harley Quinn volgt, waarbij naar verluidt een groot deel van de film zich afspeelt in Arkham Asylum. De film bevat ook optredens van Zazie Beetz, Brendon Gleeson, Catherine Keener en Jacob Lofland.
“Ik denk eigenlijk dat het heel logisch is”, zei Beetz vorig jaar in een interview toen gevraagd werd naar de keuze voor een musical. “Ik was niet echt verrast door het feit dat Todd altijd een creatieve benadering van het personage heeft gehad. Ik hou veel van musicals, omdat de personages zoveel voelen en ervaren dat ze er allemaal maar over kunnen zingen en dansen, of het nu in verdriet is of vreugde. Dat zie ik eigenlijk ook in mezelf, want zingen en dansen is belangrijk voor mij. Ik maakte op een bepaald moment in mijn leven een moeilijke tijd door en ik begon net te dansen en uit mezelf door te huilen. Dat was een uitdrukking die overeenkwam met waar ik op dat moment was, dus kan ik Arthur die zoveel voelt en ervaart erover zien dansen en zingen.