Star Wars film die geannuleerd leek is toch terug in ontwikkeling

News
donderdag, 14 maart 2024 om 9:30
star wars rogue squadronf1710404583
De wirwar van Star Wars-projecten bij Disney wordt nog een stukje ingewikkelder. Een film die eerder geannuleerd leek te zijn, Star Wars: Rogue Squadron, is nu namelijk toch weer in ontwikkeling.
Toen Disney de rechten overnam voor Star Wars liet het gigantische mediabedrijf weten grote plannen te hebben met de reeks. Alles op de originele trilogie, prequels en de Clone Wars na werd in de canon-prullenbak gegooid, beter bekend als Star Wars Legends. Disney wilde beginnen met een schone lei om het universum zelf uit te bouwen.
Al snel waren er veel projecten in ontwikkeling naast de nieuwe sequel-trilogie, maar na verloop van tijd zijn er steeds meer films en series op het hakblok gezet. Ondertussen werden er ook weer nieuwe projecten aangekondigd zonder duidelijke outline, waardoor het voor fans nu bijna onmogelijk is geworden om op de hoogte te zijn wat er allemaal wel en niet gemaakt wordt.
En nu maakt Disney het nog verwarrender. Star Wars: Rogue Squadron zou eigenlijk de eerste film zijn die na de sequels zou uitkomen, maar het project werd meerdere keren uitgesteld. Uiteindelijk kwam het nieuws naar buiten dat de film was geannuleerd, samen met de Star Wars-film van Kevin Feige. Maar volgens regisseur Patty Jenkins is Rogue Squadron nu toch wel weer in ontwikkeling. Dat laat ze weten in de Talking Pictures podcast.

“Toen ik Star Wars verliet om Wonder Woman 3 te doen, en ik daaraan begon te werken, spraken we over 'Nou, misschien kom ik na Wonder Woman 3 terug naar Star Wars,' dus begonnen we een deal om dat te laten gebeuren. Toen Wonder Woman 3 werd geschrapt, hadden Lucasfilm en ik zoiets van 'Oh, we moeten deze deal afronden.' We rondden de deal af op het moment dat de staking begon, dus ik heb nu een concept van Star Wars tegoed.”

Fans moeten geduld hebben

Hoewel Rogue Squadron dus weer op de rails staat, betekent het niet dat Star Wars-fans snel van de film kunnen genieten. Het project zit nog steeds in de erg vroege fase en het zal dus nog een tijd duren voordat de productie van start kan gaan. Ondertussen kunnen fans wel uitkijken naar The Mandalorian & Grogu.