The 100 seizoen 7 schokt fans met dood van een groot karakter

  The 100 stevent met het zevende seizoen af op een grootse finale. De serie komt ten einde en dus moeten de verhaallijnen afgesloten worden. De zender The CW offert nu een groot personage op in aanloop naar het einde. Fans zijn geschokt door de aflevering, maar volgens de showrunner is de opoffering nodig voor een goede finale.

  The CW

  Voordat je verder leest, waarschuwen we je over een enorme spoiler die in dit over de finale van seizoen 7 van The 100. Als je zonder verrassingen verder wil kijken naar de populaire serie moet je nu stoppen met lezen.

  The 100 seizoen 7 gaat de verhaallijn van de post-apocalyptische serie afsluiten over niet al te veel afleveringen. Daarbij wil showrunner Jason Rothenberg zo veel mogelijk vragen beantwoorden en de losse eindjes aan elkaar knopen. Er moet daarvoor hier en daar een opoffering komen in de vorm van een personage dat het einde niet haalt. Het eerste grote slachtoffer is hierbij nu gevallen en de opschudding die het laatste seizoen beloofde is nu al een feit.

  In de meest recente aflevering "Blood Giant" zal Bellamy (Bob Morley) namelijk het slachtoffer worden van Clarke (Eliza Taylor). Bellamy heeft in plaats van voor zijn vrienden te gaan de kant gekozen van de Disciples. Daarbij dreigt hij geheimen te onthullen aan cultleider Cadogan (John Pyper-Ferguson). Hij wil onder andere vertellen dat Clarkes dochter Madi (Lola Flanery) fragmenten van The Flame in haar hoofd heeft, waardoor zij in gevaar komt. Clarke kan dit niet laten gebeuren en schiet Bellamy neer.

  Fans reageren via sociale media geschokt op de scène uit de aflevering die in de Verenigde Staten al uitgezonden is. Er wordt onder andere gemeld dat zijn dood niet heldhaftig genoeg is en dat het personage geen waardig einde heeft gekregen. Ze hopen dan ook dat het schot niet fataal is en dat Bellamy op de een of andere manier overleeft.

  'Dood van personage raakt de kern en is nodig voor het einde'

  Jason Rothenberg drukt die hoop snel de kop in door te bevestigen dat het personage dood is en dat 'zijn dood de kern moest raken van waar de serie om draait: overleven'. Volgens Rothenberg draait The 100 al zeven seizoenen over de 'duistere dingen die de mensheid zal doen om te overleven.' Dit is er daar een van, gezien dit volgens de showrunner de kern van die essentie raakt en laat zien wat voor keuzes gemaakt moeten worden om mensen die je liefhebt te beschermen. Het verlies van Bellamy zal de komende gebeurtenissen in The 100 seizoen 7 tot aan de finale van The 100 beïnvloeden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.