Terugkeer van Ash in Pokémon anime niet uitgesloten

News
dinsdag, 12 maart 2024 om 14:30
pokemonf1620315095
Sinds kort kun je op Netflix de nieuwe Pokémon-anime zien. Daarin speelt Ash Ketchum alleen geen rol, nadat hij vorig jaar zijn reis beëindigde. Toch is het niet helemaal uitgesloten dat hij ooit terugkomt.
Sommige personages staan wat minder in de schijnwerpers dan ze misschien verdienen. Maar dat geldt zeker niet voor Ash Ketchum, die 25 jaar lang de hoofdpersoon was van de Pokémon-anime. Het stokje is in Pokémon Horizons: The Series eindelijk doorgegeven aan twee nieuwe personages genaamd Liko en Roy.
Dat wil alleen niet zeggen dat Ash nooit meer terugkomt. Variety legt de vraag of de originele held van de anime ooit zijn gezicht nog laat zien voor aan topmensen van The Pokémon Company, Andy Gose en Taito Okiura. Zij sluiten niets uit, maar met name Okiura ziet het niet snel gebeuren.

Ash Ketchum voorlopig geen prioriteit voor Pokémon anime

Volgens Gose is alles mogelijk in de wereld van Pokémon. Okiura lijkt het daar mee eens te zijn en zegt dat Ash en Pikachu waarschijnlijk nog op avontuur zijn, hopelijk ook in de verbeelding van fans. De focus van de anime ligt voorlopig alleen op Liko en Roy, dus hoewel een terugkeer van Ash Ketchum niet is uitgesloten, lijken er nu nog geen plannen voor te zijn.
Zoals gezegd is de nieuwe Pokémon anime nu te zien op Netflix, een aantal maanden nadat de serie voor het eerst verscheen in Japan. Er staan momenteel twaalf afleveringen op de dienst. Dat zuller er ongetwijfeld meer worden, want de serie telt in Japan al meer dan 40 afleveringen.