‘PC-release The Last of Us Part 2 duurt langer dan gebruikelijk’

News
dinsdag, 12 maart 2024 om 14:00
the last of us part ii remastered wm screenshot 05 en 21nov231f1705338009
Sony brengt first-party PlayStation-games tegenwoordig ook naar PC. Dat gebeurt meestal een paar jaar nadat hij op PS5 is uitgekomen, maar als de PC-versie eenmaal is aangekondigd, is de release meestal snel. Maar bij The Last of Us Part 2 valt dat mogelijk tegen.
The Last of Us Part 2 Remastered is pas geleden uitgekomen voor PS5. Het ligt in de lijn der verwachting dat de game ook naar PC komt. Volgens Twitteraar Silknigth, die onlangs kloppende informatie had over de PC-versie van Ghost of Tsushima, wordt de PC-release van The Last of Us Part 2 Remastered snel aangekondigd.
De port zou volgende maand worden onthuld, maar de release duurt langer dan gebruikelijk, volgens Silknigth. Veel PC-ports van PlayStation-games verschijnen binnen een half jaar na de aankondiging. The Last of Us Part 2 zou iets langer op zich laten wachten na de aankondiging.
Het is onduidelijk waarom het dit keer langer duurt, maar mogelijk heeft het te maken met de staat waarin The Last of Us Part 1 verkeerde toen die op PC verscheen. De game kende namelijk bijzonder veel bugs en werd dan ook door fans met de grond gelijk gemaakt. Sony en Naughty Dog zullen dat niet willen herhalen.

Geliefde PlayStation-games snel naar PC

Het ziet er dus naar uit dat The Last of Us Part 2 niet heel snel op PC te spelen is, maar er zijn wel PlayStation-titels die snel naar dat platform komen. Deze maand verschijnt bijvoorbeeld de PC-versie van Horizon Forbidden West. Ghost of Tsushima Director’s Cut komt in mei al uit.