5 redenen om Tokyo Vice op HBO Max te kijken

Article
dinsdag, 12 maart 2024 om 15:00
tokyo vicef1709827935
Momenteel is Tokyo Vice 2 te zien op HBO Max. Een serie met in de hoofdrol Ansel Elgort, die zich compleet onderdompelt in Japan. Het is een serie over de Japanse yakuza. Wij geven je 5 redenen om deze serie te checken.

Waargebeurd verhaal

Een reden om een serie te kijken is uiteraard het verhaal. In het geval van Tokyo Vice is er sprake van een waargebeurd verhaal. De serie is namelijk gebaseerd op het autobiografische boek van Jake Adelstein. Een Amerikaanse misdaadjournalist die een groot deel van zijn carrière doorgebracht heeft in het land van de rijzende zon én daar begon.
Adelstein, gespeeld door Ansel Elgort, begon in 1993 bij de Yomiuri Shimbun krant, waar hij 12 jaar gewerkt heeft. Hij was destijds de eerste werknemer die niet Japans was. Doordat hij ging schrijven over de Japanse maffia werd dat nog net niet zijn ondergang. Een spannend gegeven dus voor een tv-serie op HBO Max.

Elgort spreekt Japans

Om zich goed in te kunnen leven in zijn rol vond Ansel Elgort dat hij zelf ook een aardig woordje Japans moest kunnen spreken. En dat is dan ook precies wat je te zien krijgt in de tv-serie. De Baby Driver-acteur heeft een maand lang vier uur per dag de Japanse taal geleerd en zoveel mogelijk met mensen geprobeerd Japans te praten. Alles om ervoor te zorgen dat hij een aardig woordje spreekt in de serie en dat is gelukt. Zelfs de Japanse acteurs waren onder de indruk, alsook mensen op social media.

Interessante personages

De derde reden om deze tv-serie te kijken, is vanwege interessante personages. Ja, dan hebben we het daadwerkelijk over de karakters van de show. Enerzijds heb je journalisten die aan het werk zijn, maar anderzijds heb je de Japanse Yakuza. En dat is niet één groep, nee, dat zijn rivaliserende bendes. Het zorgt voor prima ingrediënten voor een spannende serie.

Opgenomen in Japan

Een andere reden om de serie te kijken is de setting. Want de tv-show is opgenomen in Japan. Wie benieuwd is naar wat locaties uit het land van de rijzende zon doet er dus goed aan om zijn of haar ogen de kost te geven. De website Tokyo Cheapo heeft een heel artikel geschreven met locaties die in de tv-serie voorkomen.
Als je geen vakantie naar Japan kunt betalen, maar wel 7,99 euro over hebt, kun je dus overwegen om een maandje HBO Max te nemen en de serie te kijken. Al kun je dan misschien het beste even wachten tot de einddatum wanneer seizoen 2 helemaal ten einde is, zodat je in één keer kunt bingen. Dat is op 4 april.

Michael Mann

De laatste reden om Tokyo Vice te kijken is vanwege Michael Mann, de regisseur van de show. Deze regisseur heeft al heel wat bekende films op zijn naam staan. Denk hierbij aan titels als Heat, Public Enemies, Hancock, The Aviator, Collateral, Le Mans 66 en recent Ferrari. Wat kenmerkend is voor Mann is dat hij altijd op zoek is naar authenticiteit en daarvoor bereid is om en stapje extra te doen. Zo was Tom Cruise bijvoorbeeld crewleden aan het volgen, als voorbereiding op zijn rol als huurmoordenaar.
Ook is het thema, waarbij twee personages (meestal mannen) tegen over elkaar komen te staan, een terugkerend onderwerp in zijn werk. En gevaarlijke beroepen, daar heeft Mann ook wel wat mee.
Heb jij de tv-serie al gezien? Laat het ons weten in de comments.

Populair Nieuws