The Pokémon Company opent nieuwe studio

News
dinsdag, 12 maart 2024 om 12:30
pokemon shining pearl brilliant diamondf1644494344
Er is veel kritiek op de meest recente Pokémon-games vanwege technische problemen. Als dat komt door een te klein team, is er mogelijk goed nieuws. The Pokémon Company heeft een nieuwe studio geopend die mogelijk ondersteuning gaat leveren voor de games.
The Pokémon Company heeft een nieuwe dochteronderneming opgericht. Deze heet Pokémon Works en bestaat sinds vorige week, melden verschillende Pokémon-leakers. Het handelsmerk voor de studio is alleen pas ontdekt.
Het adres van Pokémon Works is hetzelfde als dat van ILCA, de ontwikkelaar achter Brilliant Diamond en Shining Pearl. Hoewel de taak van Pokémon Works nog niet duidelijk is, doet dat adres vermoeden dat het een support studio is voor Pokémon-games. Dat zou dan betekenen dat er meer staf werkt aan toekomstige games.

Functie Pokémon Works nog niet bekend

Het kan ook zijn dat Pokémon Works kleinere titels helemaal alleen moet maken. Ook dat kan wat druk van Game Freak en ILCA afhalen. The Pokémon Company zelf heeft nog niets gezegd over de nieuwe studio, dus het zal moeten blijken of Pokémon Works inderdaad een grote rol gaat spelen bij de ontwikkeling van nieuwe games.
Onlangs is trouwens een nieuwe Pokémon Legends-game aangekondigd. Deze heet Pokémon Legends Z-A en speelt zich af in Lumiose City in de Kalos-regio. De game moet in 2025 uitkomen. Het is niet heel waarschijnlijk dat Pokémon Works hier al aan bijdraagt.