Tencent neemt nog een grote ontwikkelaar over

News
dinsdag, 25 juli 2023 om 13:00
dying light 2f1664287534
Tencent is langzaam maar zeker bezig om een vinger in de pap te krijgen bij een groot gedeelte van de game-industrie. Het bedrijf heeft nu namelijk nog een grote ontwikkelaar overgenomen.
Terwijl Microsoft en Sony elkaar proberen af te troeven met overnames, waarvan de overname van Activision Blizzard natuurlijk de bekendste is, is er nog een partij bezig om steeds meer invloed te vergaren. Het Chinese Tencent was al een grootmacht en heeft nu ook een meerderheid in handen gekregen van Techland, de studio achter de Dying Light games.
Het nieuws is aangekondigd via een bericht op de website van Techland. Volgens CEO Pawel Marchewka is de studio erg trots op het maken van games als een onafhankelijke studio, maar kunnen de ‘meest gedurfde dromen’ alleen uitkomen met sterke partners.

“Door samen te werken met Tencent kunnen we op volle snelheid vooruit met de uitvoering van de visie voor onze games. We hebben gekozen voor een bondgenoot die al heeft samengewerkt met een aantal van de beste gamebedrijven ter wereld en hen heeft geholpen nieuwe hoogten te bereiken met respect voor hun manier van werken.

We blijven volledig eigenaar van onze IP's, behouden onze creatieve vrijheid en blijven werken op de manier die wij juist achten.”

Grote portfolio aan ontwikkelaars

Naast een meerderheidsbelang in Techland heeft Tencent eerder al studio’s als Inflexion Games en Turtle Rock Studios overgenomen, maar het bedrijf werkt ook op een andere manier met ontwikkelaars. Zo investeert het Chinese bedrijf namelijk veel geld in verschillende bedrijven, waaronder FromSoftware en Remedy Entertainment.

Populair Nieuws

Laatste Reacties