‘Dit wil Apple nooit meer zien op een iPhone’

News
dinsdag, 25 juli 2023 om 13:30
iphone 14 prof1672917626
Je ontkomt er bijna niet aan dat je een zwarte rand om een scherm hebt. Maar als het aan Apple ligt gaat de bezel helemaal verdwijnen. Het bedrijf zou leveranciers hebben gevraagd om een scherm zonder bezel te ontwikkelen.
Het is voor veel smartphonefabrikanten een groot streven om een zo dun mogelijke zwarte rand om het scherm te hebben. Naar verluidt gaat de iPhone 15 wat dat betreft zelfs een record verbreken. Maar nu wordt beweerd dat Apple het liefst helemaal afrekent met de bezel.
Apple zou Samsung en LG Display namelijk hebben gevraagd om OLED-panelen zonder bezel, zo meldt The Elec (via MacRumors). Veel andere fabrikanten gebruiken een gebogen scherm om de bezel zo dun mogelijk te maken. Maar Apple wil vast blijven houden aan het huidige design met een plat scherm.
Een scherm zonder bezel dat plat is zou verschillende voordelen hebben. Het zou bijvoorbeeld verbeteringen in camera’s onder het paneel mogelijk maken en ruimte maken voor antennes in de telefoon. MacRumors vermoedt dat de schermen bedoeld zijn voor de iPhone 17, aangezien die gebruik zou maken van een camera onder het paneel voor vernieuwde FaceID.

Bezel van iPhone 15 scherm zorgt voor problemen

Dat Apple juist nu de bezel weg probeert te werken is interessant, aangezien de steeds kleiner wordende rand juist problemen veroorzaakt bij het maken van de iPhone 15. Door de dunne bezel moeten schermen op een nieuwe manier gemaakt worden, wat vervolgens een probleem is wanneer ze op de iPhone gemonteerd worden. Het is daarom mogelijk dat de iPhone 15 Pro voorraad bij release beperkt is.

Populair Nieuws