Studio achter Alan Wake werkt samen met Tencent aan nieuwe game

News
woensdag, 29 december 2021 om 12:30
alan wakef1632208285
Remedy Entertainment, de studio achter Alan Wake en Control, werkt samen met Tencent aan een multiplayer game met de codenaam Vanguard. Dit heeft Remedy Entertainment zelf bekendgemaakt in een bericht aan investeerders van het bedrijf.
Remedy Entertainment en Tencent hebben de samenwerking vastgelegd en medegedeeld aan haar investeerders. Vanguard is momenteel een codenaam. Het is dus niet duidelijk of de game zo blijft heten. Wel wordt duidelijk in het document dat het een multiplayer shooter zal zijn die gratis te spelen is. Daarmee lijkt de studio en Tencent proberen in te spelen op de hype van titels als Call of Duty Warzone en Fortnite.
Volgens Remedy Entertainment brengt het bedrijf haar stijl en ervaringen van de uitgebrachte singleplayer games naar een multiplayer game toe.

Wanneer kunnen we Vanguard verwachten?

Het valt niet te verwachten dat de game binnenkort al uit komt of dat er überhaupt snel informatie over de nieuwe game naar buiten komt. De game zit nog in de startfase en er moet dus nog veel aan gewerkt worden. Wel is duidelijk dat de game uit zal komen op console en PC. Het wordt dus geen exclusive voor bijvoorbeeld Sony of Xbox.
Remedy Entertainment is niet alleen maar bezig met deze nieuwe mysterieuze game. Onlangs tijdens The Game Awards werd namelijk Alan Wake 2 onthuld. Die game moet uit gaan komen in 2023. Het bedrijf zal het dus druk hebben de aankomende tijd.

Populair Nieuws

Laatste Reacties