Bijzondere Nintendo Game Boy ineens verdwenen

News
maandag, 03 juli 2023 om 13:30
game boyf1650353899
Tegenwoordig zijn we gewend dat telefoons, consoles en gadgets kwetsbaar zijn, maar dat was vroeger wel anders. Apparaten als oude Nokia’s en Game Boys leken haast onverwoestbaar. Een bekende gameboy die zelfs een oorlog overleefde werd lange tijd zelfs tentoon gesteld, maar blijkt nu niet meer te zien.
Als je een beetje bekend bent met oudere Nintendo-hardware, heb je misschien al wel eens gehoord van de Game Boy die een oorlog heeft overleefd. Jarenlang was in de Nintendo Store in New York een exemplaar van de originele Game Boy in een vitrine. De handheld was was flink vervormd en zwart uitgeslagen, want hij was flink beschadigd geraakt tijdens de Golfoorlog van 1990 en 1991. Wonder boven wonder deed hij het nog.
Maar als je deze bijzonder stevige Game Boy ooit nog van dichtbij had willen zien, wordt dat misschien lastig. Nintendo heeft namelijk tegenover The Verge bevestigd dat hij niet meer tentoongesteld wordt. Dat lijkt al een paar maanden het geval te zijn, in ieder geval sinds februari, maar het is niet helemaal duidelijk waarom. In een video van YouTuber Elliot Coll is een medewerker te horen die zegt dat de Game Boy naar het hoofdkwartier van Nintendo is gestuurd om daar “voorlopig veilig te bewaren”.
Wat er onveilig was aan de vitrine in New York is niet bekend. Ook is het niet duidelijk of de Game Boy op termijn weer tentoongesteld gaat worden. Er zijn gelukkig wel goede foto’s van de handheld.

Wat gebeurde er met de Golfoorlog Game Boy?

Het verhaal gaat dat de Golfoorlog Game Boy een bombardement heeft overleefd en dat is zelfs wat Nintendo op het bordje naast de Game Boy beweerde. In werkelijkheid brandde de tent waar zijn eigenaar tijdens Desert Storm verbleef af. Dat stond kort nadat het gebeurde al te lezen in Nintendo Power en is door de eigenaar van de Game Boy opnieuw bevestigd aan The Verge. Mogelijk is de brand verward met een bombardement waar een andere tent rond dezelfde tijd slachtoffer van was.

Populair Nieuws