Elden Ring breekt weer eens een record

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 17:00
elden ringf1624265795
Elden Ring was één van de grootste games van 2022, zo bleek ook herhaaldelijk uit de verkoopcijfers. De FromSoftware-titel werd uiteindelijk ook Game of the Year bij The Game Awards. Maar de game haalt nog veel meer van dat soort titels binnen en zet daarmee een record neer.
De winnaar bij The Game Awards wordt vaak gezien als de ‘echte’ Game of the Year, maar er zijn werkelijk talloze sites en award shows die een vergelijkbare titel uitdelen. Dat wil alleen niet zeggen dat die het niet onderling grondig met elkaar eens kunnen zijn. In het geval van Elden Ring blijkt bijvoorbeeld dat die op maar liefst 324 plaatsen de Game of the Year-titel in de wacht heeft gesleept.
Dat is tenminste het geval volgens een groep ResetEra gebruikers die er werk van heeft gemaakt om zoveel mogelijk Game of the Year-winnaars te vinden. Elden Ring zet met dit indrukwekkende getal een nieuwe record neer. De game is voor zover bekend vaker bekroond tot game van het jaar dan elke andere game ooit.
Die eer ging eerder naar The Last of Us Part 2. Hoewel dat bij release een nogal controversiële titel was, werd hij door critici enorm gewaardeerd. De game haalde destijds 322 Game of the Year-titels op. Die teller zal inmiddels stilstaan, maar het kan zijn dat Elden Ring er nog een paar bij krijgt.

Welke andere games werden vaak Game of the Year?

Als het om de game van het jaar ging werd God of War Ragnarok gezien als de grote concurrent van Elden Ring. Deze game heeft deze titel inderdaad ook veel gekregen, namelijk bij 74 uitreikingen. Andere games als Pentiment, Xenoblade Chronicles 3 en A Plague Tale Requiem sleepten de titel minder dan 10 keer in de wacht.