'Call of Duty 2023 game stond eerst gepland als uitbreiding'

News
vrijdag, 10 februari 2023 om 11:30
call of duty advanced warfaref1664981781
Eerder deze week kwam Activision Blizzard met de claim dat er in 2023 toch wel een Call of Duty game zal verschijnen. Naar verluidt stond de titel eerst gepland als uitbreiding, maar wordt het nu toch een volledige game.
We zijn er gewend aan geraakt dat we elk jaar kunnen genieten van een nieuwe Call of Duty. Voor dit jaar waren er alleen berichten dat we het moesten doen met een uitbreiding. De volgorde van de games is namelijk door de war geraakt door een Call of Duty die naar verluidt niet voldeed aan de voorwaarden van Activision.
De uitgever heeft deze week alleen gezegd dat spelers toch wel een volledige Call of Duty game kunnen verwachten in 2023. Tom Henderson van Insider Gaming heeft nu meer details vernomen over de game van zijn bronnen. Zo is het begrijpelijk dat eerst de gedachte was dat er een uitbreiding zou komen, omdat dat daadwerkelijk gepland was. Tijdens de ontwikkeling is alleen besloten om er een full premium standalone game van te maken.
Aangezien het een uitbreiding zou worden voor Call of Duty Modern Warfare 2, zal de game dan ook sterk gelinkt zijn aan die wereld van het CoD-universum. De titel wordt gemaakt door Sledgehammer Games, maar ook andere studio’s werken er naar verluidt aan mee.

Beta voor Call of Duty 2023

Net zoals Modern Warfare 2 zullen spelers ook de mogelijkheid krijgen om de nieuwe Call of Duty al voor release aan de tand te voelen. Er staan namelijk twee beta-weekenden gepland (allebei in oktober) en er zal volgens Henderson ook een early access voor de singleplayer campagne komen.