Hogwarts Legacy neemt flink wat ruimte in beslag op je PS5

News
vrijdag, 03 februari 2023 om 11:00
hogwarts legacyf1610368146
Nog een weekje wachten en dan is het tijd voor de release van Hogwarts Legacy. Zorg wel alvast dat je genoeg ruimte vrij hebt op je PS5, want de game neemt flink wat ruimte in beslag.
De werelden in games worden vandaag de dag steeds groter en ook nog eens gedetailleerder en voller. Dat heeft ook de nodige invloed op de grootte van games, want je hebt steeds meer opslagruimte nodig.
Dat geldt ook voor het aankomende Hogwarts Legacy. In de game kan je niet alleen de grote magische school bezoeken, maar ook het dorp Hogsmeade en de omliggende omgeving in de Schotse hooglanden - inclusief iconische locaties zoals de Forbidden Forest.
De grootte van de aankomende game is ook te merken aan de opslagruimte die je nodig hebt. Volgens Twitter-kanaal PlayStation Game Size is er namelijk 79,5 GB aan vrije ruimte nodig op je PlayStation 5. Het is mogelijk dat je nog meer ruimte nodig hebt voor een eventuele Day One patch.

Genoeg tijd om Hogwarts Legacy te downloaden

Als je Hogwarts Legacy meteen op lancering wil spelen, dan is dat ook mogelijk - zelfs met de bijna 80 GB aan data die je moet installeren. De pre-load voor de game gaat namelijk van start op 7 februari, zodat je drie dagen van tevoren de tijd hebt om alles te installeren.
Heb je de Hogwarts Legacy Deluxe Edition in de pre-order gezet, dan kan je al op 7 februari de game spelen. Daar heeft ontwikkelaar Avalanche Software ook rekening mee gehouden, want voor die spelers kan de pre-load al van start gaan op 5 februari.

Populair Nieuws