Team Ninja komt voorlopig niet met Nioh 3

News
woensdag, 30 december 2020 om 8:30
nioh 2 2f1584350199
Liefhebbers van de Dark Souls games hebben de afgelopen jaren ook flink kunnen genieten van de Nioh titels van Team Ninja. De ontwikkelaar geeft nu alleen aan dat fans voorlopig geen Nioh 3 hoeven te verwachten.
De cv van Team Ninja is op z’n minst indrukwekkend te noemen. De studio is begonnen met de Dead or Alive games, maar kwam daarna ook al snel met Ninja Gaiden. Wie dacht dat FromSoftware is begonnen met extreem uitdagende games in het 3D-tijdperk, heeft waarschijnlijk de Ninja Gaiden games gemist.
Die uitdagende gameplay en flitsende actie heeft Team Ninja de afgelopen jaren gebruikt samen met een paar typische SoulsBorne-elementen. Het resultaat: de Nioh games. Beide titels zijn zeer positief ontvangen, met respectievelijk een 9.2 en een 8 hier op XGN.nl. Het succes van de Nioh serie zorgt alleen niet meteen voor een derde deel. In een interview met Famitsu geeft regisseur Fumuhiko Yasuda aan dat Nioh 3 voorlopig niet gemaakt gaat worden door Team Ninja.

Helemaal geen Nioh meer?

Hoewel er voorlopig geen Nioh 3 aan zit te komen, betekent dat uitspraak van Yasuda niet dat de reeks helemaal in de koelkast wordt gestopt. Daarnaast kunnen liefhebbers van de franchise binnenkort wel met een nieuwe versie van Nioh 2 aan de slag. In februari komt namelijk The Nioh Collection uit voor de PC en PlayStation 5.