Take-Two wil GTA naar een nieuw platform brengen

News
maandag, 03 juni 2024 om 10:00
gta 6 artwork 4kjpg
GTA is één van de bekendste gaming franchises aller tijden, maar de games zijn niet op elk platform terug te vinden. Uitgever Take-Two wil daar verandering in brengen, maar ziet ook risico’s.
De laatste paar jaar is veel aandacht uitgegaan naar de deal tussen Activision Blizzard en Microsoft, voor een kleine 68 miljard dollar. Maar een overname van Take-Two is een beetje onder de radar gegaan. De uitgever heeft voor maar liefst 12,7 miljard dollar Zynga overgenomen begin 2022, het bedrijf achter onder andere Farmville.
Bij de overname zei Take-Two CEO Strauss Zelnick dat het de bedoeling was om nieuwe mobile games te maken gebaseerd op de IP’s van de Amerikaanse gamegigant. Dat is twee jaar later alleen nog steeds niet gebeurd.
Tijdens de TD Cowen Conference kreeg de CEO dan ook de vraag of er nog plannen zijn om populaire franchises als GTA naar Android en iOS te brengen. Volgens Zelnick is het een lastige opgave, omdat de populairste titels op mobile native games zijn, zoals Zynga’s eigen Match Factory. Er is nog steeds de intentie om mobile games van Take-Two IP’s te maken, maar het brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Dat laat Zelnick weten in een interview.

“Zou ik het willen doen? Absoluut. Hebben we het al gedaan? We hebben het nog niet gedaan. Zit het in onze meerjarige pijplijn? Het zit in onze pijplijn, maar dat betekent niet dat het zal slagen, het zou kunnen mislukken, in welk geval het irrelevant zou zijn. Nee, erger dan irrelevant, het zou ons zelfs geld kosten omdat mislukkingen ons geld kosten.”

- Strauss Zelnick

Nog even wachten op GTA

Naast een mogelijke mobile versie van GTA, wachten spelers natuurlijk ook met smart op GTA 6. Recent is er meer duidelijk geworden over de releasedatum voor de game. Initieel was de verwachting dat de game voor maart 2025 uit zou komen, maar tijdens de laatste investeerdersbijeenkomst is duidelijk geworden dat de game nu gepland staat om uit te komen in het najaar van 2025.

Populair Nieuws