Schumacher: "Het zal mij verbazen als Verstappen bij Red Bull Racing blijft"

News
maandag, 03 juni 2024 om 11:00
max verstappen gp china 2024
Max Verstappen zegt voorlopig bij Red Bull Racing te blijven. Maar voormalig F1-coureur Ralf Schumacher zet daar zijn vraagtekens bij.
Momenteel staat Max Verstappen nog bovenaan de ranglijst voor het seizoen van 2024, maar de Nederlander voelt wel de hete adem in zijn nek van Charles Leclerc en Lando Norris. De laatste drie Grands Prix is de RB20 ineens niet meer zo dominant en overwinningen voor Verstappen niet meer zo vanzelfsprekend. In Imola wist de Nederlander nog te winnen, maar slechts op zeven tienden voorsprong op Norris.
Bovendien is er ook nog de nodige chaos bij Red Bull Racing. Chief Technical Officer Adrian Newey is recent opgestapt en er hangt nog steeds de kwestie met de medewerkster boven het hoofd van teambaas Christian Horner.
Ondanks alle problemen bij het team, heeft Verstappen gezegd dat hij voorlopig zijn contract uit zal zitten, zolang ze hem kunnen voorzien van een snelle auto. Dat wordt al een stuk lastiger vanaf 2026, wanneer de reglementen op de schop gaan en de auto’s flink gaan veranderen. Maar voormalig F1-coureur Ralf Schumacher denkt dat de Nederlander voor die tijd al vertrokken is bij Red Bull, zo vertelt hij tegenover Formel1.de.

“Ik denk dat Max Verstappen en vooral zijn vader Jos weten wat ze willen. Ze weten ook dat dit soort dominantie niet eeuwig duurt en ze zijn natuurlijk al op zoek naar een manier om de dominantie te behouden. Je hoort dat het team intern nog steeds een beetje verscheurd is, ook al hebben ze de vredespijp gerookt. Intern en extern is die harmonie verspreid, wat ik ook goed vind. Ik denk dat Red Bull genoeg geleden heeft. Maar toch ziet het er intern anders uit. Daarom zou het mij ook verbazen als Max Verstappen in 2026 nog bij Red Bull zou blijven.”

- Ralf Schumacher

Wat zijn de opties voor Verstappen?

Het is dan natuurlijk wel de vraag naar welk team Verstappen kan gaan. Ferrari en McLaren hebben voorlopig een line-up waar ze zeer tevreden mee zijn. Natuurlijk is Mercedes ook één van de opties, maar dat team is niet meer de powerhouse dat het een paar jaar geleden was. Als Verstappen daadwerkelijk vertrekt, dan heeft hij nog een lastige beslissing voor de boeg.

Populair Nieuws