Mortal Kombat 1 neemt flinke hap uit je SSD

News
maandag, 22 mei 2023 om 11:00
mortal kombat 1 headerf1684484788
Liefhebbers van Fighting Games hebben het dit jaar goed. Naast een nieuwe Street Fighter mogen we namelijk ook Mortal Kombat 1 verwelkomen. Het lijkt erop dat vrijwel iedereen aan de slag kan met de Mortal Kombat reboot, mits je flink wat vrije ruimte hebt op je SSD.
Je moet namelijk 100 GB vrije ruimte hebben voor de game. Dat is gelukkig minder dan sommige andere recente games (zoals het bovengenoemde Star Wars-avontuur), maar het is nog niet zo lang geleden dat zelfs de allergrootste games de 100 GB zelden bereikten. De Mortal Kombat franchise is wel al langer aan de grote kant, mogelijk door cinematic in 4K.

Alleen opslag hoge eis voor Mortal Kombat 1

Overigens zijn de verdere systeemeisen best bescheiden. Je kunt bijvoorbeeld een grafische kaart van zeven à acht jaar oud gebruiken. Dat zijn de minimale eisen, maar de aangeraden PC specs zijn nauwelijks hoger. Het is overigens nog niet bekend hoeveel ruimte de game op consoles in zal nemen.
Je hebt overigens nog even de tijd om de benodigde ruimte vrij te maken. Mortal Kombat 1 komt pa sna de zomervakantie uit, op 19 september. De game is naast PC ook beschikbaar op PS5, Xbox Series X en Switch.