GTA Online is weer veilig te spelen na update

News
donderdag, 02 februari 2023 om 14:00
gta online carsf1645704373
Bijna 10 jaar na release worden GTA 5 en GTA online nog altijd veel gespeeld, maar dat was de afgelopen weken even niet zo verstandig. Er was namelijk een kwetsbaarheid ontdekt die maakte dat hackers toegang konden krijgen tot je PC. Gelukkig is dat nu weer opgelost.
Online spelen is leuk, maar het kan wat gevaren met zich meebrengen. In GTA Online was er onlangs bijvoorbeeld een probleem waardoor je account corrupt kon raken. Bovendien was het goed mogelijk dat hackers uiteindelijk via dezelfde weg konden binnendringen op de PC van een speler.
Gelukkig liet Rockstar snel van zich horen. De ontwikkelaar was op de hoogte van het probleem en beloofde een oplossing. Deze is er nu in de vorm van een nieuwe patch, die moet voorkomen dat een derde partij kan rommelen aan jouw game.

GTA 5 en Online veilig, maar niet perfect

Dat wil helaas niet zeggen dat alle problemen zijn opgelost. Je kunt nog steeds cheaters tegenkomen in publieke lobbies. Maar het is geen veiligheidsrisico meer om in GTA Online of GTA 5 verbinding te maken met het internet.
Hoewel GTA 5 en Online nog veel worden gespeeld, maar veel fans wachten al geruime tijd op GTA 6. Die game zal waarschijnlijk nog wel even op zich laten wachten: veel insiders schatten dat de game volgend jaar of het jaar daarna uitkomt. Wel lijkt het goed mogelijk dat GTA 6 in de loop van 2023 officieel wordt onthuld.