Taika Waititi had helemaal geen interesse in Thor

News
woensdag, 29 november 2023 om 15:30
mv5bmtg1otyynzyynf5bml5banbnxkftztgwntm2mtgwndi at v1 sx1777 cr001777744 alf1594738165
Met Thor: Ragnarok zette Taika Waititi één van de meest geliefde MCU-films tot nu toe neer. Maar de regisseur laat weten dat hij eigenlijk helemaal geen zin had om die film te maken. In eerste instantie deed hij het voor het geld.
Taika Waititi komt waarschijnlijk niet terug voor Thor 5, omdat hij het te druk heeft met andere films die hij wil maken. Maar het had niet veel gescheeld of Ragnarok en Love and Thunder waren ook niet door Waititi gemaakt. In de Smartless-podcast laat hij weten dat hij geen interesse had in de Thor-films.
Het maken van zo’n film stond voor Waititi niet op het programma wat zijn carrière betreft. Maar hij was naar eigen zeggen “arm” en had net een tweede kind gekregen. Het regisseren van een Marvel-film was voor hem een goede kans om brood op de plank te brengen voor die kinderen.
Zelfs nadat hij had getekend voelde hij eerst nog maar weinig voor de franchise. Het was volgens hem Marvel’s minst populaire franchise en hij sloeg de strips als kind al over. Ook toen hij voor Ragnarok een strip ging lezen vond hij het een verbijsterend personage. Waititi vermoedde dat Marvel hem alleen belde omdat het bedrijf zelf ook niet echt wist wat er nog met Thor te doen was.

Geen Thor 5, maar wel andere Marvel-films voor Taika Waititi?

Thor 5 komt waarschijnlijk eerder uit dan Taika Waititi tijd heeft om weer met Marvel te werken. Maar hij sluit niet uit dat hij ooit weer iets voor Marvel regisseert. Werken met Marvel is hem uiteindelijk goed bevallen en hij zou het op termijn weer doen.