Britse komedieshow Taskmaster krijgt een eigen VR-game

News
woensdag, 29 november 2023 om 14:30
taskmaster vrf1701261901
De laatste jaren is de Britse komedieshow Taskmaster internationaal erg populair geworden en de franchise breidt zich steeds verder uit. Nu komt er zelfs een VR-game van Taskmaster aan.
Wie altijd zelf al opdrachten heeft willen uitvoeren in het huis van de Taskmaster, kan dat binnenkort gaan doen. Niet op televisie, maar in een nieuwe VR-game die gemaakt wordt voor de Meta Quest 2, Meta Quest 3 en Steam VR. Dat blijkt uit de verschijning van Taskmaster VR op Steam.
De game wordt ontwikkeld door de nieuwe studio Scallywag Arcade in samenwerking met Avalon, het productiebedrijf achter de televisieserie. Spelers krijgen de opdracht om verschillende tasks uit te voeren, waaronder veel elementen die uit de show komen. Zo mag je aan de slag gaan met veel watermeloenen, eieren en rubberen badeendjes.
Je resultaten zullen worden beoordeeld door de Taskmaster zelf, die volledig is ingesproken door Greg Davies. En Taskmaster Assistent ‘Little’ Alex Horne zal alles scherp in de gaten houden.

Piek in populariteit

Taskmaster is een programma dat al bestaat sinds 2015. In de show, die origineel werd uitgezonden op het Britse kanaal Dave, krijgen vaak kandidaten (vaak bestaande uit vijf comedians) verschillende opdrachten over een seizoen. Van het zoveel mogelijk watermeloen opeten in één minuut tijd tot het schrijven van een liefdeslied voor een onbekend persoon.
Sinds de serie volledig te bekijken is op YouTube is de populariteit van Taskmaster internationaal flink gestegen. Momenteel heeft de show al zestien seizoenen gekregen, worden er jaarlijks speciale afleveringen georganiseerd voor Oud en Nieuw en zijn er meerdere internationale versies verschenen.