'Nieuwe Thor film wordt gemaakt zonder Taika Waititi'

News
zondag, 29 oktober 2023 om 11:00
thor love and thunder st 2 jpg sd low copyright the walt disney company 2022f1656947281
Er gaan geruchten dat Marvel Studios werkt aan Thor 5 zonder regisseur Taika Waititi, die eerder Thor: Ragnarok en Thor: Love and Thunder heeft geleid. Het lijkt erop dat Marvel op zoek is naar een nieuwe regisseur voor deze vijfde Thor-film.
In 2011 introduceerde Kenneth Branagh de God van de Donder in het Marvel Cinematic Universe met de film Thor. Hierna werd Alan Taylor, die eerder afleveringen voor Game of Thrones had geregisseerd, aangesteld voor Thor: The Dark World. Hoewel de verwachtingen hoog waren, bleek de film uit 2013 teleurstellend.
Taika Waititi bracht echter een enorme verandering in het karakter met Thor: Ragnarok, waarin de nadruk werd gelegd op komedie en het Asgardiaanse rijk in een kleurrijk licht werd getoond. Het vervolg Love and Thunder bleek een wisselend succes. Hoewel de film geen totale mislukking was, werd er gesuggereerd dat deze te veel vrijheid aan Waititi gaf en dat de toon soms te overdreven was.
Opmerkelijk is dat ondanks Disney CEO Bob Iger's suggestie dat Marvel Studios minder op sequels zou moeten focussen, er nu geruchten zijn dat Thor 5 in ontwikkeling is. Taika Waititi zal allen naar alle waarschijnlijkheid niet terugkeren als regisseur. Er wordt naar verluidt gezocht naar een nieuwe regisseur om de iconische superheld een nieuwe draai te geven. Dat meldt insider Daniel Richtman.

Krijgen een nieuw soort Thor?

Hoewel het einde van de WGA-staking de zaken kan hebben veranderd, is het interessant om te zien hoe de film zich zal ontwikkelen. Thor: Love and Thunder heeft het podium klaargezet voor een confrontatie tussen de titelheld en Hercules, maar dit verhaal zou mogelijk door de verandering van regisseur elders kunnen worden verkend.
Of de held verandert voordat een nieuwe solofilm volgt, blijft een vraagteken. Taika Waititi heeft gereageerd op kritiek op de luchtige toon van Thor: Love and Thunder door te benadrukken dat aanpassingen nodig zijn om een stripverhaal om te zetten in een film.