Update - Nog meer sponsors weg na Activision Blizzard schandaal

News
vrijdag, 06 augustus 2021 om 11:00
black ops cold war miami 1400x800f1602335411
De aanklacht tegen Activision Blizzard vorige maand heeft voor veel ophef gezorgd. Het lijkt er ook op dat het de uitgever een sponsor heeft gekost, want T-Mobile is nergens meer te vinden op websites voor de toernooien van Call of Duty en Overwatch.

Update - Nog meer sponsors weg bij toernooien

De actie die is gestart door T-Mobile krijgt nu nog meer volgers. Naast de telecomprovider hebben nu ook Coca-Cola en State Farm besloten om zich terug te trekken als sponsor. Beide bedrijven steunden e-sports-toernooien van Overwatch, maar daar is nu in ieder geval tijdelijk een einde aan gekomen. In een verklaring laat State Farm weten 'de marketing relatie met de Overwatch League opnieuw te evalueren'.

Origineel bericht

Uitgever Activision Blizzard is in een klap gegaan van één van de grootste spelers in de gamesindustrie naar het zwarte schaap. De aanklacht tegen het bedrijf die de staat van Californië heeft ingediend zorgt voor veel protesten en acties tegen Activision Blizzard. En het lijkt erop dat de sponsoren nu ook niks meer te maken willen hebben met de uitgever.
Tot voor kort stond telecomprovider T-Mobile namelijk nog trots op de websites van de Call of Duty League en de Overwatch League, twee e-sport toernooien voor games van Activision Blizzard. De sponsor is nu alleen nergens meer te vinden op de websites. Zelfs het logo van het bedrijf is verdwenen op de kleding van de e-sporters op foto's.
T-Mobile en Activision Blizzard hebben nog geen officiële verklaring gegeven waarom de sponsor zich heeft teruggetrokken. Het waarom lijkt in ieder geval heel duidelijk te zijn met de recente aantijgingen aan het adres van de Amerikaanse uitgever.

Protesten tegen Activision Blizzard

T-Mobile is niet de eerste partij die actie onderneemt tegen Activision Blizzard sinds de aanklacht. Al snel nadat het nieuws naar buiten kwam hielden spelers in World of Warcraft een in-game protest. Een paar dagen later gingen ook de medewerkers bij het bedrijf staken, om aandacht te vragen voor de misstanden bij Activision Blizzard. CEO Bobby Kotick heeft nog niet aangegeven of hij zal aftreden na het schandaal.
Dit bericht is bijgewerkt op 6 augustus 2021.