Pokémon GO spelers zijn boos na verwijdering corona-feature

News
vrijdag, 06 augustus 2021 om 11:30
pokemon gof1628236560
Spelers van Pokémon GO zijn momenteel niet blij met ontwikkelaar Niantic. De studio heeft namelijk een feature verwijderd die speciaal was geïntroduceerd vanwege de coronapandemie.
In Pokémon GO moeten spelers zelf de deur uit, om via de app Pokémon in de buurt te vinden en ze te vangen. Daarvoor moet je wel dicht genoeg in de buurt komen, maar vanwege de coronapandemie was het niet verantwoordelijk om spelers naar allerlei potentiële gevaarlijke plekken te sturen. Om dat te voorkomen heeft ontwikkelaar Niantic de zogeheten extended range feature geïntroduceerd.
Spelers van de populaire game waren heel blij met de toevoeging, maar opvallend genoeg heeft Niantic de feature nu ineens verwijderd. Veel leden van de Pokémon GO community zijn daar dan ook boos om en zijn een actie gestart om de feature terug te krijgen. In een open brief aan de ontwikkelaar laten spelers hun onvrede horen en leggen uit waarom de extended range feature zo belangrijk is.

Meer dan alleen corona-voordelen

De spelers van Pokémon GO claimen dat de feature meerdere voordelen heeft gehad voor de community, naast het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus. Zo zorgt de feature er volgens de open brief voor dat spelers minder snel gevaarlijke straten hoeven over te steken en dat er meer toegankelijkheid is voor gehandicapte spelers. Naast de open brief gebruiken spelers ook de hashtag #HearUsNiantic om de feature in Pokémon GO terug te krijgen.