Remedy komt met twee uitbreidingen voor Alan Wake 2

News
vrijdag, 27 oktober 2023 om 11:00
alan wake 2 1f1698393620
Vanaf vandaag kunnen fans aan de slag met Alan Wake 2. Daar houdt het verhaal van de schrijver ook niet bij op, want Remedy werkt aan twee uitbreidingen voor de game.
Het is alweer dertien jaar geleden dat de originele Alan Wake uitkwam. Een avontuur dat draaide om een schrijver met een writer’s block en gebeurtenissen uit zijn boek die daadwerkelijk tot leven kwamen. Nu is het eindelijk tijd voor een sequel, met de release van Alan Wake 2.
Remedy heeft voor de sequel gekozen om er geen action adventure game van te maken, maar een echte survival horror. En de studio blijft voorlopig ook in dat duistere sfeertje hangen. De ontwikkelaar heeft namelijk tegenover IGN onthuld dat er twee uitbreidingen aan zitten te komen voor Alan Wake 2.
Een TV-show in Alan Wake
Niet alleen is bekendgemaakt dat er twee uitbreidingen aan zitten te komen, Remedy heeft ook al een tipje van de sluier gelicht om duidelijk te maken wat spelers kunnen verwachten. De eerste uitbreiding draagt de titel Night Springs en zal ‘een fictieve TV-show worden in de wereld van Alan Wake’. Spelers krijgen de controle over verschillende personages die ‘het onverklaarbare ervaren’. De eerste uitbreiding staat voorlopig gepland om uit te komen aan het einde van de lente van 2024.
De andere uitbreiding heeft de naam The Lakehouse. Dat avontuur lijkt iets meer in de normale lijn van Alan Wake 2 te liggen, met een mysterieuze faciliteit waar geheim onderzoek wordt gedaan door de overheid. Er gaat alleen iets compleet mis, waardoor Alan en Saga Anderson, de tweede protagonist, de locatie moeten verkennen. Wanneer The Lakehouse moet verschijnen is nog niet bekend.