PC systeemeisen Horizon Forbidden West vallen mee

News
woensdag, 06 maart 2024 om 8:00
horizon forbidden westf1700560462
Na ruim twee jaar is het binnenkort eindelijk zover dat Horizon Forbidden West op PC lanceert. Als je je afvraagt of jouw PC de game aankan, kun je dat nu controleren. De systeemeisen zijn namelijk bekend en ze vallen nog best mee.
Over een paar weken is Horizon Forbidden West Complete Edition beschikbaar op PC. Het was alleen nog niet bekend wat je PC in huis moest hebben om de game te spelen. Gelukkig hebben Guerrilla een PC-port specialist Nixxes nu onthuld wat de systeemeisen zijn.
Via de PlayStation Blog laat Nixxes weten dat het een doel was om te zorgen dat de game op zoveel mogelijk hardware kan draaien, inclusief handheld-PC’s. Voor de laagste kwaliteit heb je daarom zeker geen bakbeest nodig. Je kunt de game al spelen met een bescheiden processor uit 2017 en een eveneens bescheiden videokaart uit 2019.
Dat wil alleen niet zeggen dat die specificaties worden aangeraden. Voor de recommended settings moet je al snel gaan denken aan bijvoorbeeld een videokaart uit de 30-serie van Nvidia, of een equivalent. Voor de hoogste instellingen wordt zelfs hardware aangeraden die niet bestond toen Horizon Forbidden West verscheen op PS5 en PS4.

Wanneer is de release van Horizon Forbidden West op PC?

Als je deze game graag wil spelen op PC hoef je niet lang meer te wachten. Hij verschijnt namelijk op 21 maart. Naast de presets die hierboven zijn omschreven zijn er natuurlijk ook nog allerlei manieren waarop je kleine details in de instellingen kunt aanpassen.