Update - Stalker Trilogy nu uit op PlayStation en Xbox

News
donderdag, 07 maart 2024 om 9:30
stalker 2 heart of chornobyl screenf1693127764
Later dit jaar moet na veel uitstel eindelijk Stalker 2 uitkomen. Het lijkt er nu alleen op dat er al eerder een release is in de franchise. Een niet eerder aangekondigde trilogie is opgedoken bij verschillende Japanse winkels.

Update - Stalker Legends of the Zone Trilogy nu verkrijgbaar

De gelekte Stalker Trilogy is echt en bovendien nu al beschikbaar. Tijdens de Xbox partner showcase van 6 maart is de collectie officieel onthuld. In de Xbox Store en PlayStation Store kun je de games nu kopen voor 39,99 euro. Als je één van de games los wil hebben kun je ook voor 19,99 per stuk kopen. Ze zijn alleen geport naar PS4 en Xbox One, maar natuurlijk ook via backwards compatibility te spelen op PS5 en Xbox Series X|S.
Oorspronkelijk bericht:
Stalker 2: Heart of Chornobyl wordt gemaakt voor PC en Xbox Series X. Maar eerdere games in de reeks verschenen alleen op PC. Dat lijkt binnenkort te veranderen, want er is een collectie van de games opgedoken voor PS4.
Gematsu ontdekte dat er bij verschillende Japanse winkels pre-orders live zijn voor Stalker: Legends of the Zone Trilogy. Daarin zijn de eerste drie Stalker-games opgenomen. Het gaat om Shadow of Chernobyl, Clear Sky en Call of Pripyat.
Hoewel er momenteel alleen productpagina’s zijn voor een PS4-versie, lijkt het waarschijnlijk dat de games ook naar andere consoles komen. Stalker 2 is per slot van rekening al bevestigd voor Xbox en juist niet voor PlayStation. Met een Xbox showcase op komst, lijkt het mogelijk dat de collectie daar officieel wordt aangekondigd.

Wanneer is de release van Stalker 2?

De ontwikkeling van Stalker 2 is niet soepel verlopen. De game heeft al meerdere releasedata gehad, maar de oorlog in Oekraïne, het thuisland van ontwikkelaar GSC Game World, zorgt voor vertraging. Als het goed is komt de game nu uit op 5 september van dit jaar.