Ferrari-fans aangevallen in Mexico na crash Perez

News
maandag, 30 oktober 2023 om 9:30
gp mexico 2023 fans tribunef1698653940
De GP van Mexico was niet de race waar fans van Sergio Perez op hadden gehoopt, met een crash in bocht één. De emoties liepen zelfs zo hoog op dat twee Ferrari-fans werden aangevallen.
Sergio Perez is een nationale held in Mexico en de coureur kan dan ook elk jaar op enorm veel steun rekenen tijdens de GP van Mexico. Al dat gejuich zorgde misschien voor iets teveel enthousiasme, want na een ijzersterke start besloot Perez om veel te snel in te draaien in bocht één. Het resultaat was een lancering over de band van Charles Leclerc en een hard landing, met uiteindelijk een DNF als gevolg.
Veel fans besloten niet veel later dan ze er genoeg van hadden en gingen al erg vroeg naar huis toe. Maar er bleven ook genoeg fans van Perez op de tribune zitten, want uiteindelijk zorgde voor hoop opgelopen emoties. Zo zijn er beelden opgedoken op social media van een woedende toeschouwer die twee Ferrari-fans aanvalt. Het tweetal krijgt een paar rake klappen, voordat andere toeschouwers te hulp schieten.

Leclerc in de verdediging

De fans van Ferrari waren niet de enige die er van langs kregen. Tijdens de interviews voor de podiumceremonie kwam er een enorm fluitconcert toen Leclerc de microfoon in zijn handen kreeg. De coureur probeerde zichzelf meteen te verdedigen, door te zeggen dat de botsing niet zijn schuld was en dat hij geen ruimte had om uit te wijken.
Ineen post op Instagram beaamt Perez die woorden. Volgens de Mexicaan zag hij de ruimte en waagde hij het erop, met helaas een DNF als gevolg. Het incident ‘was niet Charles zijn schuld’.

Populair Nieuws