Insomniacs Wolverine en Spider-Man delen universum

News
maandag, 30 oktober 2023 om 10:30
screenshot 2021 09 13 at 144436f1631537106
Marvel’s Spider-Man 2 is net uit, dus er wordt momenteel veel gesproken over die superheld. Maar Insomniac Games heeft nog een andere Marvel-game in ontwikkeling. Daarover is nu een belangrijk detail bevestigd.
Menig Spider-Man fan is erg blij met de PlayStation-games van Insomniac. Ook Marvel lijkt tevreden, want de ontwikkelaar heeft nog een licentie gekregen, namelijk die van Wolverine. Het was lange tijd niet duidelijk of de games zich in hetzelfde universum af zouden spelen, maar nu is bevestigd dat dat wel het geval is.
Bryan Intihar werd er naar gevraagd tijdens een podcast van Kinda Funny Games. Intihar bevestigde vervolgens dat Wolverine zich net als Spider-Man afspeelt op Earth-1048 (verschillende Marvel-continuïteiten worden aangeduid aan de hand van het nummer van de Aarde waarop ze zich afspelen). Toch is er bewust voor gekozen om nog niet iets te doen met Wolverine in Spider-Man 2.

Waarom zit Wolverine niet in Spider-Man 2?

Intihar geeft aan dat het Wolverine-team de kans moest krijgen om de game te maken die het wilde maken. De keuze om het hoofdpersonage nog niet te laten verschijnen in Spider-Man is dan ook niet zo gek. Als Wolverine al was verschenen in Spider-Man 2 was dat meteen een feit waar de Wolverine-game niet meer omheen kon.
Het is nog niet duidelijk of er later wel een grote crossover gaat komen. Tot dusver hebben Marvel-games hun universums meestal niet gedeeld. Maar omdat Spider-Man en Wolverine door dezelfde studio gemaakt worden, is het plannen van een eventuele crossover makkelijker dan bij andere Marvel-games en daarmee misschien iets waarschijnlijker.