Wat hebben wij deze week uitgespeeld, gekocht en gekeken? (week 29)

Article
zondag, 24 juli 2022 om 17:00
2022 04 12 road 96 1f1649252774
Het was duidelijk te heet om naar buiten te gaan afgelopen week, want onze redacteurs hebben mij flink wat stukjes gestuurd. Ik klaag natuurlijk niet, het is hartstikke leuk om te lezen. Dus hier is wat wij deze week allemaal hebben uitgespeeld, gekocht en zelfs gekeken.

Mari

Uitgespeeld: Road 96
Gekocht: -
Gekeken: -

Deze week ben ik op roadtrip gegaan met Road 96. Ik heb me prima vermaakt met deze relatief korte game. Het voelt bevrijdend om lekker op reis te gaan in Road 96. Onderweg kom je meerdere kleurrijke personages tegen die altijd voor spektakel zorgen. En dan die stress elke keer weer bij de grens. Heb je voldoende geld of vaardigheden verzameld om succesvol het land te ontsnappen? In ieder geval voel ik me nu beter voorbereid mocht ik mezelf ooit in een totalitaire, dystopische staat terug vinden en dit willen ontvluchten. Niet dat ik het ooit hoop nodig te hebben natuurlijk!

Ralph

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Better Call Saul seizoen 6 (part 1)
Ik heb nooit echt de hype rondom Breaking Bad begrepen, waardoor ik ook overtuigd moest worden om Better Call Saul te kijken. Die serie greep mij alleen al snel vast en liet mij niet meer los. Ten minste, totdat ik bij seizoen 6 aankwam. Ik wist dat de tweede helft van het laatste seizoen binnenkort zou lanceren, dus ik kon nog even geduld opbrengen om met seizoen 6 te beginnen.
De afleveringen van het eerste gedeelte heb ik nu gekeken en wow, de serie blijft mij verbazen. Als je dacht dat het niet nog beter kon, dan weet Better Call Saul je toch weer te verrassen. Ik kan nu al niet wachten om erachter te komen wat de makers voor de laatste afleveringen hebben gepland.
2022 07 19 strayf1658065583

Chris

Uitgespeeld: Stray
Gekocht: -
Gekeken: -
Sony heeft deze maand goud in handen met dé indie-hit van deze zomer. Je kan de social media niet openen of je ziet schattige filmpjes van katten die naar schermen aan het kijken zijn waar de meest bekende straatkat van het moment terugkijkt. En terecht ook, de game is prachtig, onze hoofdpersoon/kat bijzonder kattig en vol van kattekwaad.
Het verhaal zelf is daarbij bijna volledig ondergeschikt aan alles wat je in deze game kan doen: vloeren, muren of kleden krabben, kopjes geven of wandelende robots laten struikelen door tussen hun benen door te lopen. Of parkours lopen over de ronduit prachtige stadsdelen.
Bovendien is Stray ook nog eens helemaal gratis voor PS Plus Extra/Premium abonnees. Dit is precies wat ik graag zie: een singleplayer ervaring die zijn aanwezigheid niet overstijgt met een speelduur van zo'n 5 uur (en die al snel dubbel zo lang wordt als je kattenvriend bent), zonder gedoe met microtransacties of andere overbodige rommel. Bravo B12 en Anapurna, jullie hebben mijn verwachtingen meer dan waargemaakt!

Marcus

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Thor: Love and Thunder
Ik heb Thor: Love and Thunder deze week gezien en ik kan zien waarom hij de nodige verdeeldheid veroorzaakt. Ik heb ook gemengde gevoelens, maar over het geheel genomen vond ik het een prima film. Mensen die zeggen dat het een dramatisch slechte film is, of dat Taika Waititi Thor heeft verpest zijn denk ik een beetje de capaciteit voor nuance kwijt.

Arran

Uitgespeeld: Gekocht: - Gekeken: The Boys seizoen 3Ik heb als een malle het verhaal van Monster Hunter Rise uitgespeeld, zoals ik vorige week zei dat ik zou doen. Man, grinden is een stuk minder leuk als je alles al hebt op een andere account... Hopelijk heeft de volgende Monster Hunter gewoon cross saves want hier erger ik me wel echt aan. Maar goed, aan de slag met Sunbreak!Ook heb ik de laatste aflevering van The Boys seizoen 3 gekeken. Wat een heerlijke serie. Ik hou wel van alternatieve kijkjes naar superhelden. The Boys is een bijzonder duistere wereld als gevolg van superkrachten. Want menselijke hebzucht en de druk van beroemdheid zorgen voor verknipte personages, net zoals we dat zien bij Hollywood celebrities. Maar dan met superkrachten, dus veel erger...