Magic the Gathering serie van Netflix heeft eindelijk een releasedatum

News
donderdag, 26 augustus 2021 om 14:15
De trading card game Magic the Gathering wordt elk jaar meer populair. Het kaartspel krijgt nu zelfs een serie op Netflix, met Brandon Routh in de hoofdrol, waarvan eindelijk de releasedatum bekend is gemaakt.
De naam Magic the Gathering zal voor veel mensen bekend in de oren klinken. De originele trading card game bestaat namelijk al sinds 1993 en weet elk jaar meer spelers aan te trekken. Dat komt mede dankzij crossovers met andere populaire franchises en pop culture. Zo zijn er speciale kaarten van The Walking Dead uitgebracht en zijn er zelfs landjes - kaarten om mana mee te generen in de game - geprint met de kunstwerken van Bob Ross.
De populariteit van Magic the Gathering zal volgend jaar waarschijnlijk nog eens een flink groeien. De releasedatum van een Netflix-serie over Magic the Gathering is namelijk bekendgemaakt. Eind 2022 zal de nieuwe serie verschijnen, zo meldt Screen Rant. De Netflix show zal een geanimeerde serie zijn, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor Brandon Routh (Superman Returns, Legends of Tomorrow). De Amerikaanse acteur zal de planeswalker Gideon Jura gaan spelen.

Magic the Gathering show al langer op komst

Hasbro, de eigenaar van de Magic the Gathering IP, heeft al veel langer plannen om de franchise naar het scherm te brengen. Samen met Universal begon het bedrijf al ruim tien jaar geleden aan een film, maar dat liep uiteindelijk op niks uit. Vervolgens werden de rechten verkocht aan Universal, die het op haar beurt weer doorverkocht in 2019 aan Netflix.
De streamingdienst heeft toen de Russo broers op het project gezet, die eerder Captain America: The Winter Soldier hebben geregisseerd. Het duo heeft de serie niet kunnen afmaken, want later heeft Jeff Kline het overgenomen als showrunner. Waar de Magic the Gathering serie precies over zal gaan is nog niet bekend.

Populair Nieuws