Max Verstappen krijgt bodyguards mee voor de GP van Mexico

News
donderdag, 26 oktober 2023 om 13:30
max verstappen gp verenigde staten 2023 blikf1698318404
Red Bull Racing neemt het zekere voor het onzekere aankomend weekend. Het team heeft namelijk twee bodyguards geregeld voor Max Verstappen tijdens de GP van Mexico.
Vorig jaar werd Max Verstappen bejubeld door de tienduizenden Mexicaanse fans die aanwezig waren in het Autodromo Hermano Rodriguez, toen de Nederlander als winnaar over de streep kwam. Sindsdien is de relatie tussen de Mexicanen en Verstappen alleen flink afgekoeld, nadat de coureur weigerde om teamgenoot Sergio Perez langszij te laten tijdens de GP van Brazilië.
Dat werd afgelopen weekend opnieuw duidelijk. Toen Verstappen op het podium stond, klonk er namelijk boegeroep vanuit een groep Mexicaanse fans. Dat werd ook nog eens gevolgd door het scanderen van ‘Checo’ tijdens het Nederlandse volkslied.
Het is reden voor Red Bull Racing om geen risico te nemen tijdens de GP van Mexico. Adviseur Helmut Marko heeft namelijk aan F1-Insider.com laten weten dat er twee bodyguards zijn geregeld voor Verstappen. De regerend wereldkampioen zelf is niet heel happig op de maatregel.

“Max wil dat eigenlijk niet en is ontspannen. Maar wij hebben de verantwoordelijkheid voor hem. Daarom willen we het gewoon op veilig spelen.”

Ook bescherming voor Helmut Marko?

Max Verstappen is waarschijnlijk niet de enige die mogelijk gevaar loopt tijdens het raceweekend in Mexico. Helmut Marko zelf is namelijk ook niet bepaald geliefd bij de Mexicaanse fans.
Recent heeft de adviseur namelijk Sergio Perez ‘minder gefocust’ genoemd dan Verstappen en Sebastian Vettel, omdat de coureur ‘Zuid-Amerikaans’ is. Marko heeft veel kritiek over zich heen gekregen voor die racistische uitspraak.